Via Ishasha naar Lake Bunyonyi

Half 8 zouden we vertrekken vanmorgen maar het loopt weer een “Afrikaans kwartiertje” uit zoals wel vaker hier. Dat komt deels ook doordat een paar reisgenoten gisterenavond naar een andere lodge zijn gebracht, hun kamers hier waren net nog geverfd dus ze stonden en plakten nog.

We gaan eerst onderweg naar Ishasha in de uitlopers van Bwindi National Park waar we op zoek gaan naar boomklimmende leeuwen. Dat begint met een lange en lastige rit dwars door Queen Elizabeth Nationaal Park en dus over hobbelige zandwegen. Onderweg zien we nog wel wat dieren, vooral ook groepen bavianen, maar we stoppen er nier meer voor. In de buurt van Bwindi gaat het dak al open maar we zien niet veel. Ook als we het park inrijden blijft de ‘vangst’ beperkt tot een paar Topi bokken.

We lunchen bij een campsite met uitzicht op een rivier waar een groep nijlpaarden in zit. Aan de overkant van de rivier zit je al in Congo-Kinshasha, zo dicht bij de grens zitten we blijkbaar. Ook de rest van de game-drive levert geen boomklimmende leeuwen op dus rond een uur of half 2 rijden we enigszins teleurgesteld het park weer uit. We moeten verder want het is nog zo’n 5 uur rijden naar Lake Bunyonyi. Het is wel een prachtige rit door heuvelachtige landschappen waar aan de ene kant van de bergen vooral veel thee wordt verbouwd, aan de andere kant, waar het veel droger is, zijn de velden veel diverser bepland. Wat verder opvalt is hoeveel mensen hier wonen en hoe onnoemelijk veel kinderen je ziet rondlopen.

In het laatste stuk krijgen we ineens een paar kilometer goede asfaltweg, en wat een verademing is dat na urenlang hobbelen over slechte zandwegen. Helaas maar even, de laatste paar kilometer is weer hobbelen. Tegen half 7 komen we aan in Bunyonyi Overland Camp. Sommige zitten hier in een grotwoning, andere in een tent, ik zit in een kamer in een soort grote schuur met aparte kamers. Erg gehorig en de toiletten en douches zijn in een gezamenlijke ruimte een stuk verderop een trap af. Op de camping na de meest primitieve lokatie van deze reis. Terwijl hier toch hele mooie luxe lodges zitten. Het is hier wel een stuk frisser dus de vestjes en jasjes komen tevoorschijn. Na een prima diner (gelukkig geen buffet) kijk ik met een paar reisgenoten onder genot van een drankje nog even naar WK voetbal (Nigeria – Argentinië) voordat we naar bed gaan. Ik zet nog wel even mijn klamboe op want we zitten weliswaar boven de 2000 meter maar ik heb toch best wel wat muggen gezien.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag

HIDDEN IMAGE LINK HERE