Naar Bwindi

Omdat het maar een uur of 2 rijden is naar Bwindi gaan we pas na de lunch op pad. Dus geen afgesproken tijd om te ontbijten, we kunnen naar believen uitslapen. Dat is aan mij echter niet besteed, ik heb slecht geslapen vannacht. Dat begon al met diarree (handig met gemeenschappelijke toiletten) dus snel immodium ingenomen. Maar gedurende de nacht slecht geslapen door blaffende honden, vechtende katten, mensen die naar toilet gaan, etc.

In de ochtend gaat een groot deel van de groep een boottocht maken langs de eilandjes in Lake Bunyonyi. Het meer is blijkbaar een van de diepste van Afrika met 900 meter diepte. Achteraf horen we dat er, behalve het relaxte tochtje, niet heel veel te zien was. Een otter was het hoogtepunt maar die zagen we vanmorgen ook al vanuit het hotel. Ik was met nog 3 anderen achtergebleven en heb lekker wat zitten lezen terwijl mijn foto’s stonden te uploaden. Uiteindelijk een dag of 3 kunnen bijwerken van de 7 die ik achter liep.

Het laatste uur op weg naar Lake Mutanda Resort gaat over een heel erg stoffige weg. We hebben prachtige uitzichten op de bergen van Bwindi National Park waar we morgen omhoog gaan klauteren op zoek naar de gorilla’s. Dit resort is prachtig gelegen op een schiereiland in Lake Mutanda. Iedereen heeft zijn eigen huisje compleet met douche en toilet. Gelukkig maar, we blijven hier 3 nachten. De WiFi is echter ook heer weer belabberd dus het gaat er lijken dat ik pas thuis mijn blog verder kan publiceren. Ik ga eerst maar eens douchen want dat had ik gisteren met die gedeelde douches overgeslagen.

We nemen nog een drankje voor het eten en er zitten op het terras ook een Engels en een Nieuw Zeelands stel die vandaag al naar de gorilla’s geweest zijn en morgen weer gaan. Die geven ons ook wat tips ten aanzien van wat we moeten meenemen en wat we moeten dragen. Lange broek en lange mouwen zeer aangeraden, maar ik heb dus niets met lange mouwen bij me. Als het echt moet trek ik mijn regenjas wel aan. Het eten om 8 uur vind ik weer tegenvallen, er was keuze tussen lamsvlees of vegetarische lasagne. Het lamsvlees blijkt een soort stoofpotje dat ik ook niet echt naar lam vond smaken. Na het diner krijgen we van Dunn informatie over de dag van morgen; 05:30u ontbijt en 06:15u vertrekken. Snel naar de kamer en slapen dus want het is dik over 10 uur.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag

HIDDEN IMAGE LINK HERE