Boottocht Queen Elizabeth Nationaal Park

We vertrekken vanmorgen om 8 uur richting Queen Elizabeth Nationaal Park. Ik probeer bij het ontbijt nog een keer door de WiFi heen te komen, maar het is vergeefse moeite, het werkt weer nauwelijks. Hopelijk bij het volgende hotel want ik loop nu al een dag of 5 achter met de blog.

Omdat het al meer dan 24 uur niet geregend heeft kunnen we het pad door de bergen langs diverse kratermeren. Onder andere langs het kratermeer dat op het briefje van 20.000 shilling staat. Daar stoppen we ook voor een foto. Ook bij een paar fietsers die trossen bakbananen vervoeren maken we een fotostop. Iets voor 12 uur komen we het Simba Safari Camp aan waar de WiFi helaas ook al niets doet. Kamers zijn basic, maar wel compleet met eigen toilet en douche en is zit een fan in voor wat verkoeling vannacht. We proberen snel in te checken en te lunchen want Dunn wil om 1 uur alweer weg. Maar met name die lunch laat op zich wachten zodat we toch pas kwart voor 2 weer in de bus zitten.

We rijden naar het Kazinga kanaal tussen Lake Edward en Lake George. Hier leeft de grootste populatie nijlpaarden en we gaan hier dan ook een boottocht maken. De grote boot zit al vol met de jonge Amerikanen die ook in ons hotel zitten dus pakken wij de kleinere boot. Naast de nijlpaarden zien we ook veel waterbuffels, een krokodil en veel vogels, waaronder pelikanen, maraboes en ooievaars. Soms zitten hier ook olifanten en luipaarden maar dat geluk hebben wij helaas niet. Op de terugweg doen we nog een game-drive in het park maar die is wat teleurstellend. Behalve een groepje olifanten en een paar wrattenzwijnen staan we vanuit de busjes vooral naar cactusbomen, bosjes en gras te staren. We stoppen ook nog heel even bij de evenaar om een foto te maken, maar als er een volle bus met vooral giechelende meisjes in hoofddoek aankomt zijn wij snel weer weg.

In het hotel nemen we met een klein groepje nog een drankje bij het kampvuur terwijl we op het eten wachten. Met eten was er overigens weer weinig keuze, kip of vegetarisch. Maar de kip was wel erg lekker, beter dan dat gestoofd rundvlees met aardappelen dat we bij andere plekken steeds voorgeschoteld kregen. We gaan ook alvast afrekenen maar dat gaat wel erg langzaam zodat het over half 11 is voordat ik in de (erg warme) kamer ben. Snel de aparte douche in (met kiezels op de vloer) en slapen.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag

HIDDEN IMAGE LINK HERE