Sipi Falls

Heerlijk geslapen vannacht in mijn lekkere zachte bed, wat kan dat heerlijk zijn na een nacht in een tentje. Het ontbijt is hier ook prima geregeld met veel keuze dus heerlijk voldaan zitten we om half 8 in de bus.

Het is onze eerste echte stevige wandeling van deze reis bij de Sipi Falls. Er is keuze tussen een lange en een kortere wandeling en ik kies toch maar voor de korte. Betekent wel dat ik in de groep met vrouwen terecht kom, de andere mannen doen de langere tocht behalve Ton, die gaat met een eigen gids het nationale park in. Alleen Renske gaat van de vrouwen de lange tocht doen. De bezienswaardigheid hier zijn de drie watervallen waarvan we met de korte route er twee bezoeken. De dag begint met prachtig zonnig weer, maar gelukkig komen er al snel wat wolken anders wordt het te warm.

We wandelen door de natuur omhoog de berg op waarbij het af en toe een beetje klauteren is. Bij vlagen pittig, maar goed te doen. Halverwege wordt ook al de eerste kameleon gespot, die zitten hier meer dus we vinden er gelijk al twee. Later zullen we er nog meer tegen komen. Onderweg naar de bovenste waterval begint het te regenen dus nu wordt het ineens een stuk pittiger. Vooral het afdalen over de smalle paadjes van rode modder is een uitdaging en er gaan dus ook diverse reisgenoten onderuit. Gelukkig is het hier niet zo steil en weinig rotsen. Het is in ieder geval alvast een voorproefje voor de wandeling naar de gorilla’s later in het programma. We lunchen bij een lokale boer waar we borden volgeschept met aardappelen en bonen krijgen, waar nog pompoenbladmoes en andere groente aan toegevoegd kan worden. Enorme porties en bijna iedereen laat meer dan de helft staan, ondanks dat het best lekker is.

Na de lunch lopen we nog een kort stukje (het is inmiddels weer droog) voordat de busjes ons oppikken. Met de busjes rijden we eerst nog naar een mooi uitzichtpunt voordat we teruggaan naar het hotel. Daar leveren we onze met dikke modder besmeurde schoenen af bij de receptie, die laten we daar schoonmaken. Wat een luxe. Het is inmiddels rond 4 uur en we spreken af om kwart voor zeven voor het diner dat we buiten het hotel gaan opzoeken. Eerst even douchen. Als we later met de busjes wegrijden hangt er een dreigende lucht. We zitten nog geen half uur in het restaurant, een omgebouwde boerderij met schuur, en dan barst het los. Daarbij blijkt dat de schuur niet echt waterdicht is. Met een beetje schuiven van de tafels kunnen we toch nog droog zitten. Na het diner nemen we in de hotelbar nog een drankje en tegen 11 uur zoeken we de kamers op.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag