Naar Murchison Falls National Park

Ondanks dat het een lange reisdag is vandaag mogen we toch lekker uitslapen, we vertrekken pas om 9 uur. Dus relaxed van het uitgebreide ontbijt genieten terwijl de koffers in de busjes geladen worden.

Het is wat bewolkt vanmorgen en de temperatur is heerlijk. Prima want de busjes hebben geen airco, dan wil je niet de langste reisdag in de brandende zon rijden. Het is zo’n 7 uur rijden en met de stops erbij verwachten we rond half 6 aan te komen. Onderweg maken we naast de toiletstops ook nog een stop bij een lokale markt die we toevallig tegenkomen. Wat vooral opvalt zijn de nep artikelen die ze hier veel verkopen met merken als Ddiddas of Sadida (in plaats van Adidas) of Leve’s (ipv Levi’s).

Bij de lunchstop gaar het helemaal mis met de orders, de pizza’s met gehakt worden uitgedeeld als pizza margharita waardoor er dus vlees pizza’s tekort komen (onder andere die van mij). Grote chaos natuurlijk maar uiteindelijk wordt het nog redelijk snel opgelost. Toch zitten we nog met z’n drieën te eten als de helft van de groep al weer buiten rondloopt. Tegen half 4 rijden we al Murchison National Park in maar we moeten naar de andere kant van het park waar wij slapen bij Murchison Falls en vlak bij het Albertmeer dat een deel van de grens vormt met Congo-Kinshasha.

Tegen 6 uur komen we aan bij het de lodge waar we niet in de vooropgezette tenten zitten maar gewoon in huisjes. Omdat er niet genoeg zijn ga ik met een paar anderen naar fort Murchison waar we in mooie huisjes verblijven compleet met douche en toilet. Na de kamer bekeken te hebben en we wat opgefrist zijn worden we weer opgehaald want we dineren in de lodge bij de anderen vanavond. Daar hebben ze overigens wel WiFi, wij hebben dat niet. Na diner snel weer terug en naar bed, morgen starten we om 06:30 al met de eerste game drive.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag

HIDDEN IMAGE LINK HERE