Murchison Falls: gamedrive, boottocht en hike

Het was bloedheet vannacht dus heel goed geslapen heb ik niet. Om 04:45 hoorde ik al een motor lopen op de parkeerplaats en even later hoorde ik al stemmen buiten. Wij zijn dus zeker niet de vroegste als om 05:30 mijn wekker gaat.

We starten na het ontbijt dus met een game-drive in Murchison Falls. In dit park leven 76 soorten zoogdieren en meer dan 450 soorten vogels. We zien inderdaad veel dieren waaronder verschillende soorten bokken (waterbokken, Kob, Oribi), Hartebeesten, wrattenzwijnen, een havik, grond hoornvogels, meerdere malen olifanten, aapjes, giraffes, een gier, leeuwen en verschillende soorten vogels. We rijden zo een paar uur rond in de busjes waarvan de daken opengeklapt staan zodat we makkelijk vanuit de busjes foto’s kunnen maken.

Tegen een uur of 1, later dan gepland, hebben we lunch in een hotel naast het park. Ze proberen ons een duur buffet aan te smeren maar wij gaan vooral toch voor de goedkopere sandwiches of pizza’s. Kwart over 2 rijden we dan naar de Nijl waar we op een soort dubbeldeks rondvaartboot stappen. Daarmee varen we over de rivier waarbij we wederom veel vogels spotten, maar ook nijlpaarden, krokodillen en een olifant. Uiteindelijk komen we bij de watervallen aan waar de hike van dik een uur op de planning staat waarbij we van de voet van de waterval naar de top klimmen. Het is echter inmiddels wel gaan regenen dus 5 mensen haken af. Ik laat mijn tas bij een van deze reisgenoten achter (die tas is niet waterdicht) en begin met de rest aan de wandeling.

Het was zeer de moeite waard, zeker de “Devil’s Cauldron” boven op de waterval waar het water krachtig kolkend de nauwe doorgang in geperst wordt is erg indrukwekkend. Bovenaan staan de busjes op ons te wachten en een klein uurtje later staan we bij de pont die ons weer over de rivier brengt. De resterende 5 reisgenoten staan ons daar ook weer op te wachten. Samen rijden we terug naar ons hotel en na snel even opfrissen en droge kleding aantrekken zitten we om iets over 8 uur aan het diner. Achteraf nog een drankje en dan snel naar bed, morgen om 06:30 staat nog een game-drive op het programma.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag

HIDDEN IMAGE LINK HERE