Murchison Falls: gamedrives

We vertrekken ook vandaag weer om 06:30, dus 05:30 opstaan, douchen, spullen bij elkaar rapen, ontbijten en de bus weer in. We doen vandaag twee gamedrives, een in de ochtend en later nog een in de middag.

Bij de gate pikken we deze keer een paar rangers op die ons gaan helpen de dieren te spotten die we gisteren nog niet gezien hebben. Al snel in het park zijn we een van de busjes kwijt, die zien we ook de rest van de ochtend niet meer. Blijkbaar een andere route gevolgd. We rijden weer kriskras door Murchison Falls en voor mijn gevoel heeft die ranger niet echt toegevoegde waarde. We zien vooral weer olifanten, bokken, giraffes en vogels. Ook de (zelfde) leeuwen komen we weer tegen en bij een waterkant zien we wat nijlpaarden. Ik krijg wel steeds meer last van mijn zitvlak en stuitje, jaren geleden een keer geblesseerd bij outdoor eventueel waar je met quads en crossmotoren kon rijden (stuiterde toen van het zadel af). Dus ik was blij toen we rond 12 uur weer bij de lodge waren om te lunchen.

Na de lunch hebben we een paar uurtjes vrij en ik probeer een schaduw plekje te vinden om wat te lezen. Uiteindelijk ga ik dat toch maar in de kamer doen want dat is nog het koelste. Half 4 vertrekken we voor nog een game-drive en de temperatuur is inmiddels naar 31-32c opgelopen. Ik zat te twijfelen of ik wel mee ging maar alleen al om af te koelen in de rijwind leek het me al beter om mee te gaan. Er was niet veel nieuws te zien en heb zelfs mijn camera nauwelijks uit de tas gehad en alleen maar rustig rond zitten kijken. Alleen voor de leeuw en voor het luipaard laat in de middag heb ik mijn camera nog even gepakt. Dat luipaard zat overigens wel ver weg en het begon al te schemeren, dus moeilijk te fotograferen.

Daarna snel terug naar de lodge want het was al dik over 7 uur en om 8 uur hadden wij diner besteld. Dunn wilde eigenlijk dat we eerst meereden naar de andere lodge om het programma van de volgende dag te bespreken maar dat vonden wij onzin en hadden we ook geen tijd voor. Geef de planning maar door zeiden wij. We waren inderdaad ook maar net om 8 uur bij de lodge. Omdat het wat was afgekoeld snel even een lange broek aan, ook tegen al het ongedierte hier, en dan snel eten. Dunn kwam ons vervolgens vertellen wat het programma morgen is, lekker uitslapen want we vertrekken pas 9 uur. Voordat we ons terugtrokken eerst maar even de rekening betaald van de afgelopen dagen (drankjes, lunch, diner) en dan naar bed. Het regent inmiddels maar het is nog steeds 25c, hopelijk koelt het nog een beetje voor de nacht…

Route van vandaag

Foto’s van deze dag

HIDDEN IMAGE LINK HERE