Naar Namwendwa

We doen weer rustig aan vanmorgen dus wederom 8 uur ontbijten en 9 uur weg. Dat is tenminste de bedoeling maar ook vandaag loopt het weer wat uit. We hebben toch geen haast en het is immers vakantie.

We rijden eerst weer naar Jinja waar we een uurtje door de stad wandelen. We doen moeite om in de schaduw te lopen want in de zon loop je echt gelijk te bakken. Om 11 uur zitten we alweer in het busje en rijden we door naar Namwendwa waar we kwart voor 1 al aankomenl. Ze hadden ons pas half 2 verwacht dus de lunch is nog niet klaar. Ze zijn wel al begonnen met het opzetten van de tenten, dat hoeven we dus niet zelf te doen.

We zitten hier dus op het platteland van Uganda en kamperen bij een school (die zo te zien niet meer als school gebruikt wordt). Na de lunch gaan we op krakkemikkige fietsen richting het dorpje. Onderweg breekt er bij iemand een trapper af, is er een lekke band en een defect zadel, dat geeft wel de status van deze fietsen weer. We stoppen eerst bij een smid waar een demonstratie gegevens zou worden maar de smid is er niet, die was materialen aan het zoeken blijkbaar. We rijden door naar een door de bewoners zelf opgezette privé school waar we een rondleiding krijgen. Daarna gaan de kinderen voor ons zingen en dansen. Dat duurt allemaal wel wat lang en begint ook wat gênant te worden. De meeste van ons waren blij toen het eindelijk afgelopen was.

We fietsen nog naar een lokale ontmoetingsplaats waar mannen met lange rietjes een zelf gebrouwen soort bier zitten te drinken maar daar hangt een raar sfeertje, mannen zijn dronken en lijken wel high, dus zijn we snel weer weg. In het centrum nemen we bij een pub nog een drankje op het terras en ondertussen worden de fietsen opgehaald. Wij gaan met de busjes terug als het begint te schemeren. Het diner lijkt verdacht veel op de lunch; rijst, 2 soorten aardappels, zelfgemaakte pindasaus en een onduidelijk stukje vlees. Alleen zat er bij de lunch spinazie bij en nu witte kool. Bij het kampvuur drinken we nog wat (frisdrank moest wel eerst gehaald worden want er was alleen bier en we hebben maar een paar bier drinkers). En dan om 10 uur maar naar bed. Jezelf in dat tentje worstelen, de hoes om de 2 matrasjes zien te krijgen, rugzak uitrollen, spullen bij elkaar zoeken… en dat allemaal in het donker in de klamme hitte. Viel niet mee.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag