Bron van de Nijl

Ondanks de geluiden van padden, insecten, apen en vogels toch heerlijk geslapen vannacht. Rond een uur of 6 werd ik wel voor de eerste keer wakker van de ‘islamitische wekkers’ in de buurt. Toch nog een uurtje blijven liggen voordat ik ging douchen.

We vertrekken rond 9 uur voor een boottochtje over de zijtak van het Victoria meer dat de ingang vormt van de Nijl. Behalve water uit het meer wordt de Nijl ook gevoerd vanuit de vele bronnen die hier water van onder de grond aan de rivier toevoegen. Vandaar dat dit door sommige gezien wordt als de bron van de Nijl, hoewel anderen weer vinden dat de rivieren die het Victoria meer voeden de bron zijn. In werkelijkheid is her een combinatie van al die aanvoer van water.

Tijdens de boottocht zien we flink wat vogels en een paar varanen. Er zijn ook grote kooien waar tilapia wordt gekweekt en natuurlijk het opborrelende water van de bronnen. Bij de opstapplaats pikken we ook Anna nog op, de reiziger die gisteren de vlucht had gemist. Na de boottocht en de lunch stond eigenlijk een wandeling door Jinja op het programma maar omdat het vandaag suikerfeest is, en de grote islamitische gemeenschap dat hier aan het vieren is, zijn de meeste winkels gesloten en is het een beetje doods in de stad. Dat bewaren we dus voor morgen.

De rest van de middag is het dus een beetje relaxen bij het hotel, boekje lezen, sommige mensen liggen bij het zwembad, anderen maken nog een wandeling in de omgeving. Ik probeer ook nog wat foto’s te uploaden maar de internet verbinding is dusdanig belabberd dat ik het tussen 3 en 7 uur niet verder kom dan een foto of 20. Om 8 uur is het weer tijd voor diner met aansluitend een drankje en half 11 ben ik weer in mijn kamer/tent. Van verschillende kanten komt de feestmuziek echter nog luid uit de speakers, hoop dat dat suikerfeest niet tot diep in de nacht doorgaat want dan komt er weinig van slapen… Morgen op weg naar Namwendwa waar we in echte tenten moeten slapen (die we ook eerst nog zelf op moeten zetten). Gelukkig is dat maar één nacht.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag