Home » Uganda » Naar Lake Mburo Nationaal Park
Jun
30

Om een uur of 6 word ik wakker van de eerste mensen die nu al naar het restaurant lopen. Dan ga ik er ook maar uit, loop snel door de ochtendrituelen, pak de restjes in en zet de koffer voor de deur. Na weer een prima ontbijt gaan we iets over 7 weer op pad.

Het is een lange reisdag, we moeten zo’n 6 uur rijden naar Lake Mburo Nationaal Park. In het begin weer over een stoffig zandpad maar daarna hebben we gelukkig veel asfalt. We stoppen een keer voor koffie (eerste keer deze reis) en natuurlijk voor de lunch. De laatste 15 kilometer is wel weer over slechte weg waarvan het grootste deel ook al in het park. Het dak gaat dus omhoog en we doen er zo anderhalf uur over. Als we bij de Lake Mburo Campsite aankomen kiest iedereen een tentje (die zijn al opgezet) om zijn tas in te zetten. Goed de boel afsluiten want er zitten hier van die aapjes die nogal brutaal zijn. De campsite is een veld aan het meer waar nogal wat nijlpaarden zitten. Die hoor je ook dus ook de hele tijd geluiden maken.

We gaan de busjes weer in voor een game-drive. Tijdens deze game-drive zien we weer voldoende dieren, onder andere zebra’s, waterbokken, een koekoek, een ooievaar, impala’s, giraffes inclusief een kleintje, een specht en nog wat andere vogels. Als we terug bij de campsite komen horen we dat een van de andere busjes een luipaard heeft gezien die een impala te pakken kreeg. Ze hebben er ook mooie foto’s van. Helaas hadden wij dat geluk niet.

Er zit hier een houten schuur die als restaurant dient, beter dan met bord op schoot in het donker. Het eten is eigenlijk ook best prima, patat, fishfingers, rijst, stoofvlees en een groente prutje. Daarna nog even zitten bij het kampvuur en luisteren naar de nijlpaarden en vogels. Die nijlpaarden zouden ‘s-nachts ook de wal op kunnen komen en tussen de tentjes door kunnen lopen en daarom loopt er ook een ranger rond hier. Om een uur of half elf ligt nagenoeg iedereen wel in zijn tentje.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag

HIDDEN IMAGE LINK HERE

Comments are closed.