Vrije dag

Na 9 uur slaap kom ik kwart voor acht mijn bed eens uit. Heerlijk geslapen en dat was blijkbaar een keer nodig. We ontbijten op het terras met prachtig uitzicht over het meer met de bergen in de achtergrond (zie foto). Bij het ontbijt komt de gids die Arno en Kees hadden besteld de route bespreken en hij geeft al aan dat het flink omhoog lopen wordt. Ik zat nog te twijfelen om ook mee te gaan maar na die uitleg en dat het eigenlijk 7 uur is (al willen de mannen de ingekorte versie), haak ik definitief af.

In plaats van die georganiseerde wandeling ga ik met Jeanette en Renske een wandeling maken in de buurt van het hotel. We lopen gewoon over de (stoffige) weg die rond het meer loopt en ook wel wat op en af gaat. Na een uurtje lopen is het wel genoeg, draaien we om en lopen we een stuk dezelfde weg terug. Ik had op de heenweg al gezien dat je ook een stuk kon afsnijden door het lager gelegen boerenland en dat doen we dus ook. Dat paadje wordt echter steeds smaller en uiteindelijk moeten we toch wel omhoog. En dat was best wel weer een uitdaging want ook hier is dat heel steil. Maar met handen en voeten komen we boven en was het toch een leuke wandeling. Vlakbij de lodge koop ik nog een gorilla masker voordat we verder afdalen naar ons schiereiland.

Het is inmiddels al weer lunchtijd, dus na even bijpraten met de anderen schuiven we aan. Ik kies een keer voor de spaghetti die best lekker is. Daarna ga ik lekker op mijn veranda zitten, pak mijn eReader erbij en ga wat zitten lezen. Tussendoor haal ik nog wat te snacken en zo kom ik de dag wel door. Het optionele boottochtje in de middag sla ik ook over want ik was bijna door mijn boek heen. En terwijl de rest nog aan het varen was kon ik mooi douchen met de zekerheid van warm water.

Na het diner vertelt Dunn dat we morgen om 7 uur vertrekken. Er moet nog wel even betaald worden voor het eten en drinken van de afgelopen 2 dagen (bijna 70 euro, zeker niet goedkoop voor dit land) en dan ga ik naar mijn huisje. Ik zorg dat alles zo ver mogelijk ingepakt staat voor morgen, zet mijn wekker voor 06:15 en duik mijn bed in.

(geen route deze dag)

Foto’s van deze dag