Naar Kibale Forest

We vertrekken weer laat vandaag, ondanks dat we een lange reisdag voor de boeg hebben. De WiFi was blijkbaar uitgezet vannacht dus er zijn nog geen foto’s geupload naar mijn blog. Ik loop steeds verder achter.

Om 9 uur vertrekken we en met alleen een korte tussenstop van een kwartier rijden we in een keer door naar Fort Portal waar we pas half 3 aankomen voor de lunch. Die lunch hebben we bij hotel/restaurant The Dutchess. Gerund door Nederlanders en er staan inderdaad dingen op de kaart als bitterballen en kroketten. Maar het leukste is nog dat ik naar het toilet loop, en binnen die eigenaresse tegen het lijf loop, blijkt het Heleen te zijn, mijn reisleidster van de Kenia-Tanzania die ik in 2012 had gedaan.

Na de lunch rijden we nog een dik half uur duur voordat we bij de Kibale Guest Cottages zijn waar we de komende 2 nachten verblijven. Mooie huisjes met rieten dak, dat blijft lekker koel. Terwijl we een potje pool spelen voor het eten breekt het onweer weer los. Het wordt ook best wel fris, de temperatuur zakt onder de 20 graden. Voordat we gaan eten ren ik nog even maar mijn huisje om mijn vest te halen. Eerste keer dat ik die nodig heb deze vakantie. Het eten bestaat weer uit een buffer met aardappels, rundvlees en rijst, het komt me een beetje de strot uit. Ik neem nog even een lekkere warme douche voordat ik mijn bed in duik zo rond een uur of 11.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag

HIDDEN IMAGE LINK HERE