Van Auckland naar Bay of Islands

Vandaag is het vooral een reisdag, dusse vertrekken redelijk op tijd. Gelukkig heb ik een paar ontbijtkoeken die als ontbijt kan gebruiken dus hoef ik me in de morgen niet te haasten. Half 8 had ik de wekker gezet, 10 voor 8 moeten we met de koffer beneden staan.

Vanuit Auckland rijden naar het prachtige Bay of Islands. Onze eerste stop is bij het Parry Kauri Park, waar de enorme kauribomen te bewonderen zijn en de ruim 800 jaar oude McKinneyboom staat. De kauribomen kunnen ruim 60 meter hoog worden en werden door de Maori gebruikt voor het maken van boten, houtbewerking en het verkrijgen van kauri hars. We maken hier een korte wandeling van nog geen half uur over de vlonderpaadjes die door het bos zijn aangelegd. Aan het begin moeten we nog onze schoenen inspuiten met een desinfecterend middel om de omgeving niet te besmetten. Zal wel hetzelfde goedje zijn dat ze bij de douane ook over mijn schoenen gesproeid hebben. 

We vervolgen onze weg en even later hebben we nog een koffiestop. Daarna rijden we door naar Paihia, een plaatsje middenin de Bay of Islands en met een prachtig uitzicht over de baai. Maar voordat we daar aankomen hebben we nog een stop bij de beroemde toiletten van Hundertwasser,  toiletten die aangelegd zijn met mozaiektegels, oude flessen en veel keramiek. Persoonlijk vond ik het maar een kitsch armoedige vertoning. Namen korte foto/toiletstop rijden we door naar Paihia waar we eerst gaan betalen voor de excursies van morgen. Daarna checken we in bij het Bounty Motel. Prima ruime kamers, een stuk beter dan het vorige hotel.

Ik ga nog even wat shoppen met de mannen en een ijsje eten voordat we gaan barbecuen. Een klein groepje eet niet mee, die gaan de stad in. Het is nochtans gezellig met een hapje en een drankje maar het wordt wel snel fris als de zon weg is. Toch houden de die-hards het nog tot half 11 uit voordat we de kamer opzoeken…

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag