Bay of Islands

Na een redelijke nacht (werd om 5 uur al wakker van de vogels), loop ik rond 8 uur met Edwin, Ralf en Geert naar de bakker. Daar halen we belegde broodjes als ontbijt en voor de lunch later vandaag. Het ontbijt gaat er met een bak koffie gelijk al in. Er vallen zowaar wat druppels maar we zien ook alweer blauwe lucht gelukkig.

We hebben alle vier de Day in The Bay tocht geboekt voor vandaag. Voordat we vertrekken gaan we echter eerst nog hoeden kopen voor Edwin en Geert. Die hebben namelijk al een fiks verbrandde nek dus extra bescherming is hard nodig. Ik word gelukkig al vanaf het begin beschermd door mijn cowboyhoed die ik een paar jaar geleden in Australië had gekocht. Iets over 9 uur staan we klaar bij pier 7 voor de tocht. Daar komen we tot de ontdekking dat de andere 3 mannen een voucher hebben om met de dolfijnen te zwemmen. Niet voor betaald maar wel gekregen blijkbaar. Als we even later onderweg zijn en de instructies worden gegeven voor die activiteit wordt even geregeld dat ik ook mee kan. Het is echter afwachten of er dolfijnen gevonden worden.

We zijn nog geen half uur onderweg of er is al melding dat dolfijnen gespot zijn. En inderdaad even later komen we een groep bottlenose dolfijnen tegen. Omdat er echter jongen in deze groep rondzwemmen mogen we niet het water in. We blijven wel een tijdje in hun buurt en kan dus volop foto’s en filmpjes maken. Daarna varen we langs diverse eilandjes in de baai, sommige bewoont en met prachtige huizen. Bij vlagen, als we op snelheid zitten is het gewoon fris op het bovendek waar wij zitten maar zodra het even langzamer gaat voel je hoe de zon staat te bakken. Veel smeren dus,  maar ondanks dat zal ik de dag met een paar rode plekken eindigen. Onderweg worden ook nog even de netten aan de boot gehangen zodat liefhebbers daar ik kunnen zwemmen. Erg komisch want als de boot snelheid maakt vliegen de mensen van de ene kant naar de andere kant van het net.

We maken een stop bij een prachtig wit strand waar we 45 minuten aan land gaan. We worden heen en weer gebracht met een tender want de grote boot kan hier niet bij het strand komen. We eten op dit eiland ook onze lunch en maken nog een wandelingetje de heuvel op. Terug op de boot varen we eerst door naar een diepe baai waar we nog een hamerhaai zien zwemmen (helaas niet op de foto). Dan gaan we naar de vuurtoren een stuk verderop en uiteindelijk komen we bij de ‘hole in the rock’, een natuurlijke tunnel waar we met de boot zelfs doorheen varen, erg krap allemaal. Helaas is dan ook inmiddels duidelijk dat het met de dolfijnen niet gaat lukken dus stoppen we in een baai nog even om mensen de gelegenheid te geven om te zwemmen voordat we terugvaren. Rond half 5 zijn we weer bij het hotel.

We gooien de spullen op de kamer, maken nog een praatje met andere reisgenoten over hun dagbesteding en gaan dan met een taxi naar de watervallen een paar kilometer verderop. De watervallen zelf vallen tegen, maar we hebben daarna wel een mooie wandeling door de bossen en een stuk over vlonders in een mangrovebos, erg mooi. Na deze wandeling van 10km gaan we nog even douchen en dan sluiten Marco, Mark en Terry aan om te gaan eten. We sluiten af met een drankje bij het strand voordat we ons terugtrekken. Het was een prachtige dag!
Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag