Simien – Gondar

Het heeft vannacht enorm gestormt met heel veel onweer en regen en wel enkele uren lang. Het is inmiddels weer droog maar nu beseffen we ons hoeveel geluk we gisteren met onze wandeling in voornamelijk zon hebben gehad. Vandaag voelt het zo zonder zon een flink stuk kouder aan.

Iets over half 9 (jaja, een uur langer uitslapen!) vertrekken we weer terug richting Gondar. Onderweg stoppen we eerst bij de Befikir Kossoye lodge voor koffie en een optionele wandeling van 2 uur. Ik besluit niet mee te gaan, ik heb nog wat last van mijn voet omdat ik gisteren een keer ben gevallen. En met de regen van vannacht verwacht ik ook dat het een stuk gladder is en met een uitglijder zou ik mijn pijnlijke knie misschien nog wel kunnen verergeren. Ik ga wat lezen en het is soms best fris. Tot het af en toe wel open trekt en dan wordt het ook heel snel warm. Af en toe wijkt ook de bewolking in de vallei en dan zien we wat een prachtig uitzicht je vanaf deze plek hebt.

Tegen 1 uur rijden we de lopers tegemoet, maar we moeten toch nog even terug omdat Rene zijn bril vergeten is bij de lodge. Als die terecht is rijden we verder naar een stop bij een voormalig joodse nederzetting. Die mensen zijn al lang geleden naar Israël vertrokken maar ze proberen hier nog wat tradities in stand te houden. Er staat nog een hut die blijkbaar als synagoge heeft gediend, ik vond het de moeite niet waard. Aan de overkant van de weg is een complex waar alleenstaande moeders geleerd wordt om potten te bakken, te weven, borduren, etc. Er staan ook 6 grote ovens voor de potten die gedoneerd zijn door diverse landen (Japan, Groot Brittannië). 

Terug in Gondar gaan we eerst lunchen. Terwijl we daar op een dakterras onder een afdak zitten begint het weer te regenen. Ook onderweg hadden we al wat buien gehad. Er was een optie om in de stad te blijven maar met die regen besluit bijna iedereen maar naar het hotel te gaan. Op Kenja na en Diana gaat met Natnalel naar de apotheek omdat haar oog helemaal dik is geworden. Daar wordt ze doorgestuurd naar de oogarts maar blijkbaar waren insectenbeten toch de oorzaak. Als we eenmaal in het hotel zitten breekt het echt los. Ik ga eerst maar douchen en als het later droog is loop ik nog maar eens naar het winkeltje om de hoek. Het aanbod is echter belabberd dus ik koop niks. Iedereen blijft in het hotel eten en veel nemen een pizza. Die is hier echter een smakeloze teleurstelling en kan ik van harte afraden in dit hotel. Omdat iedereen afhaakt ga ik in mijn kamer maar eens een van de films kijken die ik heb meegenomen.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag