Gondar – Lalibela

We vertrekken vandaag weer om half acht zoals we gewend zijn. Er staat een lange reisdag op het programma naar Lalibela, 360 km totaal waarvan de laatste 60 over onverharde weg. De verwachting is dan ook dat we pas laat in de middag gaan aankomen. 

Onze eerste koffiestop is in Debre Tabor rond een uur of 10. Daarna rijden we door tot we rond 1 uur ergens aan de rand van een mooie vallei stoppen om onze lunchpakketjes op te eten. Picknick lunch zoals onze reisleider dat noemt. Weer een prachtig uitzicht dus eerst mar eens een paar foto’s maken. Na de lunch zoeken diverse dames een struik op en daarbij glijdt Anne’s cameratas een stuk de afgrond in. Gelukkig blijft hij steken en kan iemand hem nog pakken. Toch nog even beroering op deze verder wat saaie reisdag.

Na nog een koffiestop nemen we de afslag de onverharde weg in. We zien nog wat onweer en er valt ook wat regen. Helemaal niet erg, want dan is het tenmiste niet zo stoffig. We hobbelen verder over de weg waar onder leiding van Chinezen hard aan gewerkt wordt. Volgend jaar ligt er gewoon een mooie asfaltweg, maar wij doen nu nog 2,5 uur over die 60km. Gelukkig doet de chauffeur eindelijk eens de airco aan zodat de ramen dicht kunnen blijven en we geen stof zitten te happen. 

Rond een uur of 5 komen we in Lalibela aan waar we in het gelijknamige hotel verblijven. Een leuk klein hotel met kamers allemaal gelijkvloers die uitkijken op een binnentuin. En eindelijk goed werkend internet! De meeste van ons besluiten in het hotel te eten. Alleen Rick en Ina gaan op zoek naar een restaurantje in het dorp maar komen later onverrichter zake terug, alles blijkt dicht hier op zondag. Na het eten ga ik maar eens een week blogs bijwerken… 

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag