Lalibela – Kombolcha

We zitten vandaag weer in het normale patroon, dus half 8 vertrek. Het wordt weer een lange reisdag, want eigenlijk zit het bezoek aan het noorden er op en moeten we terug naar Addis Abeba. Maar omdat dat zo ver weg ligt gaan we vandaag maar tot aan Kombolcha.

De eerste 60 km gaan weer over onverharde weg, maar een andere route dan eergisteren en deze is nog veel erger. Het kost ons 3 uur om de 60 km af te leggen en onderweg schrapen we nog een keer met de achterbumper over de grond (die bumper was ook gelijk verbogen) en we moeten ook nog een keer allemaal uitstappen. Verder zijn het allemaal kronkelwegen waarop we geen verkeer zien, alleen wat mensen die vee van de ene plaats naar de andere leiden. We hebben ook geen koffiestop, domweg omdat er geen enkele plek op de route ligt waar dat zou kunnen. 

Het is ook een stuk droger gebied waar we doorheen rijden, we zien bijvoorbeeld diverse opgedroogde rivierbeddingen en het landschap is wat geler dan voorheen. Wel zijn er her en der kanaaltjes aangelegd waar ook water doorheen stroomt, dus wat dat betreft is de irrigatie hier nu wel redelijk geregeld. We stoppen in Weldiya voor de lunch en ik bestel weer een burger. Ook hier weer een teleurstelling,  blijkbaar kunnen Ethiopiërs dat niet. Volgende keer maar iets anders bestellen. Als we om half 2 wegrijden hebben we nog steeds 140 km voor de boeg. Twee uur later hebben nog een koffiestop bij Hayik Lake en daarna rijden we door Dessie, een stad met 1 miljoen inwoners en een ziekenhuis omgeven door apothekers. We tellen er wel een stuk of 20.

Iets verder komen we in Kombolcha aan waar we inchecken bij het Sunny Side Hotel. Een matig hotel, alles ziet er oud en verlopen uit, stekkerdozen hangen open uit de muur en ik spot zo 2 kakkerlakken. We zijn net binnen en de stroom valt uit. We gaan dan eerst maar wat drinken want in het donker de tas uitpakken en douchen gaat niet lukken. De bar is hier gelukkig wel goed gevuld maar als we eten willen bestellen voor vanavond blijkt de vis en het vlees niet voorradig. Inmiddels was het licht weer aangegaan, maar even later ging alles weer uit. Nu maar voor een paar minuten gelukkig. De bestelde pizza die ik later op mijn bord krijg was gelukkig wel lekker en na het eten nemen we nog een drankje voordat we naar de kamer gaan. Van Andre die vandaag jarig is. Ik ga nog even douchen en een stukje schrijven nu er nog licht is…

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag