Kombolcha – Addis Abeba

En ook vandaag is het weer een reisdag, we moeten nog 378 km afleggen op de terugweg naar Addis Abeba. Het is ook de laatste dag voor Chris, Rene en Thijs, die hadden namelijk de reis Ethiopië Noord geboekt en vliegen dus vanavond al naar huis.

We gaan vandaag een half uur eerder weg zodat we de spits in Addis Abeba kunnen ontlopen. Verder volgen we weer hetzelfde patroon, dus rond 10 uur een koffiestop en tegen half twee de lunch die we dit keer nuttigen in Debre Berhan. Ik was die tegenvallende burgers met grote hompen droog brood van de afgelopen dagen goed zat dus ik had nu spaghetti besteld. Dat beviel me een stuk beter, vooral vanwege de heerlijke iets pittige saus. voor het eerst in dagen dat ik genoten heb van de lunch.

Rond 4 uur rijden we Addis Abeba binnen en het valt me nu pas op hoe het straatbeeld hier bepaald wordt door de enorme hoeveelheid Toyota Hi-ace personenbusjes die hier rondrijden, 1 op de 3 voertuigen is zo’n busje. Bij het hotel nemen we afscheid van de chauffeur en de bijrijder die ons de afgelopen 12 dagen hebben rondgereden, volgen de reisleider in totaal ongeveer 2100 kilometer. Vanaf morgen gaan we verder in Landcruisers voor de volgende 2250 kilometer door het zuiden van Ethiopië. Ook nemen we afscheid van Chris, Rene en Thijs voor het geval we ze straks niet meer zien als ze om 9 uur vertrekken naar het vliegveld.

Als we later gaan eten in het restaurant tegenover het hotel blijken ze daar ook te zitten. We vragen het menu en dan blijkt deze exact gelijk aan in het hotel. Blijkbaar hoort het er gewoon bij. Het eten is heerlijk en nadat we definitief afscheid nemen van de vertrekkers ga ik nog een filmpje kijken op mijn kamer.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag