Home » Ethiopie » Addis Abeba – Lake Langano
Oct
27

Nadat we gisteren dus de bus achter ons hebben gelaten gaan we vandaag voor het eerst met de 4×4 terreinwagens op stap. Het vertrek was pas om 9 uur gepland dus voldoende tijd voor een ontbijtje. Ik loop ook nog even naar de supermarkt omdat ik denk dat ik aan mijn bus Deo tekort ga komen. Die supermarkt is echter erg beperkt en verkoopt geen Deo… Hopelijk komen we nog andere winkels tegen de komende dagen.

Natnael en de terreinwagens zijn laat en komen pas om 9:20 opdagen. Ondertussen stonden wij voor het hotel te luisteren naar wat klonk als een demonstratie in de buurt. Er zijn ook maar 4 auto’s, 3 Toyota Landcruisers en 1 Nissan Patrol.  We moeten dus in 2 auto’s elk 5 mensen proppen, de 5e komt later vanwege een defect. Gelukkig is het vandaag maar een relatief korte rit. De eerste tientallen kilometers rijden we over een mooie 3-baans tolweg, de mooiste weg die we tot nu toe gezien hebben in EthiopiĆ« en vragen ons af waarom we niet gewoon met de bus konden. Onze eerste stop is bij een aarbeienfarm waar we een glas gepureerde aardbeien drinken in plaats van koffie. Ik was blij even die auto uit te kunnen want ik kan daarin nog minder mijn benen strekken dan in de bus en dat vindt mijn knie niet fijn.

Een uur later is het lunchtijd als we bij de lodge van de bekende hardloper Gebre Selassie aankomen aan Lake Ziway. Nadat we het eten bestellen lopen we onder begeleiding van een lokale gids een stukje langs het meer waar vooral veel vogels zitten. We zien een aantal maraboe en een heleboel pelikanen. Verder nog wat zwaluwen, ibissen, een adelaar en nog wat andere vogels waarvan ik de naam niet ken. We blijven hier ook na de lunch nog een uurtje hangen, de 5e auto zou ook hierheen komen, maar komt niet opdagen. Dus rijden we om 3 uur maar met 4 door. Half 5 komen we, na een laatste 15 km over een zandpad dat met de bus dus echt niet gekund had, aan bij het Hara Langano hotel. Een prachtig afgelegen complex met diverse huisjes aan Lake Langano. Ik krijg een vrijstaande bungalow toegewezen, met 2 grote bedden en enorm veel ruimte. Heerlijk relaxed sfeertje hier. Alleen helaas geen WiFi.

Er is pas na 18:30 warm water dus gaan we eerst maar eens wat rondlopen en foto’s maken. Aan een zijde van het complex blijkt een aantal apen in een boom te zitten, ik heb echter geen idee wat voor apen. Ik maak ook nog een paar mooie foto’s van de zonsondergang en neem nog een baco voordat we om 7 uur gaan eten. Dat eten was overigens wel beperkt, er was alleen wortelsoep, kip met rijst en gebakken banaan. Ik beperk me tot de kip met rijst die overigens wel erg lekker is. We blijven nog even hangen maar iets na negen uur ga ik toch maar eens naar mijn kamer om te douchen. We hebben een soort bouwlamp meegekregen want in de kamer is geen licht. Ook geen stroom merk ik als ik mijn oplader in het stopcontact stop. Dat is wel balen. Als ik in de douche het water aanzet zie ik een enorme spin weglopen (type tarantula), terwijl ik dit achter de klamboe zit te typen heb ik nog steeds geen idee waar hij gebleven is…

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag

2 Responses to “Addis Abeba – Lake Langano”

  1. November 2nd, 2016 at 17:08 | #1

    Dat zijn Franjeapen Kees van Duijne

  2. November 2nd, 2016 at 17:08 | #2

    Heel mooi!