Debre Markos – Bahar Dar

Het was een rusteloze nacht, want dit hotel ligt aan een kruispunt van een doorgaande weg en een aantal lokale wegen. Gemiddeld komt er elke 15 minuten wel een vrachtwagen langsrazen en omdat het hotel zo dicht aan de weg staat en de isolatie belabberd is lijkt het wel of het raam open staat. Tegen 6 uur werd het steeds drukker en ben ik mijn bed maar uit gegaan. 

Om 7 uur is het ontbijt en half 8 zouden we vertrekken (maar het werd wel weer 8 uur voordat we echt reden). De route van vandaag is ongeveer 280km en inclusief stops is dat ongeveer 5 uur rijden in die krappe bus. De eerste stop is om half elf in een dorpje waar we weer fanatiek kunnen fotograferen. Onderweg zien we verder ook nog een hele drukke begrafenis en maken we een fotostop bij een groepje arbeiders dat aan het oogsten is. Half 2 zijn we eindelijk bij het Tana Meer waar we gaan lunchen terwijl ondertussen onze koffers al naar het hotel worden gebracht.

Wij gaan zelf vervolgens nog een in anderhalf uur over een vreselijk hobbelige grindweg van 25km (hier ook wel de ‘Afrikaanse massage’ genoemd) naar de Blauwe Nijl watervallen. Dat zijn hele mooie watervallen en gelukkig stroomt er in deze tijd flink wat water doorheen (de regentijd was nog niet zo lang geleden). We maken bij de watervallen ook nog een wandeling van een klein uurtje voordat we diezelfde 25km weer terughobbelen. 

We checken in bij het Tana hotel, weer een prima hotel mooi gelegen aan het Tana meer, vanuit mijn kamer heb ik er een mooi uitzicht op. Helaas is er geen airco in de kamer en het is er best warm. Ook het water wilde in eerste instantie niet warm worden, maar toen ik mezelf al helemaal had ingezeept kwam er inmiddels gelukkig wel wat lauw water uit de douche. Er is hier wifi, maar ik kan bijna niet bereiken. De NOS app doet het wel, maar de rest (Gmail, Facebook, nu.nl, etc) werken allemaal niet. Het lijkt er op dat ze geblokkeerd worden. Na het eten blijven we nog even hangen maar het personeel laat al snel blijken dat dit niet de bedoeling is. Er is verder overigens niets anders te krijgen dan bier en frisdrank. Dus zit ik rond half 11 alweer op mijn kamer.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag