Bahar Dar

Het heeft vannacht zowaar geregend hier, om een uur of 5 werd ik er zelfs even wakker van. Gelukkig koelt het hier ‘s-nachts flink af en met het open raam (met hor) zorgt dat ervoor dat ik het toch niet erg warm heb gehad vannacht.

Om 8 uur gaan we met de boot vanuit de tuin van het hotel het Tana meer op. Dit is een enorm meer waarin 37 eilandjes liggen die nagenoeg allemaal hun eigen kerk of klooster hebben. We varen eerst langs twee eilandjes met op het ene eiland een klooster voor alleen vrouwen en op het andere alleen mannen. Deze laten we weer achter ons, we gaan eerst een stukje varen. Daarbij zie we wat vissers, eerst 1 en later een groepje van 4 nijlpaarden en in een boom 2 adelaars. We leggen aan bij het Zege schiereiland en over een heel erg modderig en ongelijk pad lopen we naar boven waar we het Ura Kidane Meret klooster bezoeken en ook nog een klein museum. 

In beide gevallen moeten de schoenen uit, wat wel weer vreselijk onhandig is met bergschoenen. Maarja, op dit modderpad had ik ook niet met andere schoenen willen lopen. Beneden bij de steiger krijgen we nog een bakkie traditioneel gemaakte lekkere koffie voordat we weer in de boot stappen die ons naar het eiland met het vrouwenklooster brengt. Ook daar brengen we een bezoekje aan de kerk en een oud vervallen badhuis voordat we maar onze lunch varen in de Dessert Lodge. Na de lunch gaan we met de hele groep naar de markt waar we ons al snel in kleinere groepen opsplitsen.

Ons groepje heeft het al snel gezien op die smerige markt dus gaan we op zoek naar de koffiebar Wude die hoog genoteerd in de Lonely Planet staat. Daar drinken we weer een lekker bakkie traditionele koffie en zitten even relaxed in de overdekte tuin in de schaduw. We willen ook nog naar een shop waar de eigenaar blijkbaar allemaal speciale wijnen maakt met aparte smaakjes maar die kunnen we niet vinden dus nemen we na een flink stuk slenteren nog maar een drankje in de tuin elders. 

We besluiten maar terug te gaan naar het hotel, waar we na en wandeling van 25 minuten over een donker pad aankomen. Ik ga gelijk douchen en als we even later bij het restaurant net eten willen bestellen is er ineens kortsluiting en zitten we in het donker. Alleen de tv blijft het vreemd genoeg wel doen. Peter heeft extra pech want die had nog niet gedouched en ook de waterpomp doet het niet meer. Het enige wat we nog aan eten kunnen krijgen is een bak soep met een broodje. Verder is er niets meer te beleven en nog voor 10 uur gaat iedereen maar naar bed.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag