Bahar Dar – Gondar

Zoals verwacht (na de enorme stank van verbrande elektronische apparatuur gisteravond)  was er vanmorgen nog geen stroom. Ik heb mijn GPS tracker met mijn powerbank opgeladen, de rest kan gelukkig nog wel even mee. Ook geen water dus zelfs even opfrissen is er niet bij.

Het ontbijt is ook al beperkt, vooral omdat er geen koffie is. In eerste instantie ook alleen maar scrambled eggs maar sommige die later kwamen konden vreemd genoeg ineens wel een omelet bestellen. We rijden vandaag naar Gondar, een rit van 170 kilometer waarvan de eerste 70 vlak en daarna nog 100 door de bergen. Al om 9 uur hebben deze keer de eerste koffiestop in Wareta waar we eerst de lokale markt bezoeken. De Macchiato is weer heerlijk hier. Als we even later de ergens in rijden maken we ook nog een fotostop bij een grote rechtopstaande rots.

Rond het middaguur checken we in bij het Kind hotel in Gondar waar we eerst gaan lunchen. Vervolgens staat er een citytrip op het programma. Gondar is een Portugees aandoende stad (4e grootste stad van Ethiopië) met veel kerken en een paar kastelen. Wij stoppen eerst bij het Fasiladas kasteel complex waar we een uitgebreide rondleiding krijgen door de diverse gebouwen waarvan nog grote delen overeind staan ondanks de bombardementen in de 2e wereldoorlog. Sommige delen zijn door Unesco gerenoveerd. 

De volgende stop is de Debre Berhan Selassie kerk, een kerk die volgens de verhalen van vernietiging is gespaard door een zwerm bijen. Het is geen mooie kerk maar heeft wel hele fraaie beschilderingen op de muren en het plafond van binnen. De laatste stop is bij het Fasiladas badhuis. Dit is een huis met een soort gracht er om heen die nu leeg staat maar die tijdens het Timkat festival wordt gevuld en dan zwemmer er een heleboel mensen in.

Terug naar het hotel, douchen en dan gaan we om 6 uur naar het Four Sisters restaurant waar we een buffet krijgen van lokale en Internationale gerechten. En na het eten gaan 3 van de 4 zussen een lokale dans-act opvoeren waarbij vooral de schouders gebruikt worden. Natuurlijk worden daarna weer mensen van hun stoel getrokken om mee te dansen, gelukkig zat ik strategisch achter de tafels. Om half 10 waren we terug in het hotel waar weliswaar een bar is, maar met vooral lege flessen. Internet werkte nog steeds niet mee, dus heb ik offline maar wat verslagen uitgewerkt voor mijn blog voordat ik om half 12 mijn bed in dook.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag