Van Hanoi naar Mai Chau

We hebben vandaag al gelijk de langste busrit van de hele reis, en zelfs dat is maar een paar uurtjes. Een stuk ervan is wel door de bergen, dus bochtig en soms wat mindere wegen. Maar flink doorrijden is in dit land toch al onmogelijk met dit verkeer.

Vincent had aangegeven dat we om half 7 de wake-up call zouden krijgen en om 8 uur vertrekken. Maar hij waarschuwde ook dat er nog een paar andere groepen vertrekken en er maar beperkt plaats is in het restaurant voor het ontbijt. Het effect was dat bijna iedereen om half 7 al bij het ontbijt zat. Ik heb heerlijk een dikke 8 uur geslapen, dat is altijd maar de vraag als je zo uit je ritme bent. Soms val je dan als een blok in slaap maar wordt je door je biologische klok, die nog in het Europese schema zit, na een paar uur alweer gewekt. Na het ontbijt is het nog even wacten en tegen 8 uur vertrekken we in de regen. Die trekt gelukkig alweer snel weg en uiteindelijk breekt de zon zelfs door. Bij de mooie foto-stops onderweg loopt de temperatuur dan ook al snel weer richting 25+.

Rond een uur of 1 komen we in de Mai Chau Logde in Mai Chau aan waar we gelijk voor de lunch aanschuiven. Het eten is weer heel gevarieerd en erg lekker. Na het eten krijgen we de sleutels, en dit is een hotel waar we kamers moeten delen. Ik deel mijn kamer met Jeen, een gepensioneerde man met een humor. We krijgen een paar uurtjes vrij voordat we aan de wandeling van anderhalf uur beginnen die eindigt bij het diner. Dit was een relatief korte wandeling maar wel heel drukkend warm. We eindigen in een dorpje waar we eerst nog een drankje drinken en dan dansshow krijgen met traditionele danss van de Witte Thai die hier leven.

Na deze show hebben we weer heerlijk gegeten en daarna in het donker teruggelopen naar het hotel (gelukkig wel aan mijn zaklamp gedacht). In het hotel hebben we nog een afzakkertje of twee genomen en vreselijk gelachen om het komische duo Harry en Jeen (net of je naar een hele oude show van Snip en Snap zit te kijken). Terug in de hotelkamer nog snel dit stukje geschreven en mijn bed in gedoken.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag