Mai Chau

We konden vandaag lekker uitslapen, Vincent wekte ons pas om half 8. Daarna heerlijk genieten van de goed verzorgde lunch en om kwart voor 9 moesten we klaar staan naast het hotel om onze fietsen op te pikken. We maken vanochtend namelijk een fietstocht door de vallei met de hele groep.

Oorspronkelijk zouden we met 1 persoon minder gaan maar omdat de andere excursie (sjaals weven) niet doorgaat vanwege het Tet festival gaat Joyce toch mee fietsen. Na een half uurtje fietsen haakt Harry af, die voelt zich niet lekker. Vincent brengt hem terug naar het hotel en wij gaan verder met de gids. We stoppen regelmatig om foto’s te maken of mogen we een van de huisjes van binnen bekijken. Het fietsen zelf is goed te doen op stevige mountainbikes en de route is voornamelijk vlak met af en toe een kleine helling. We rijden afwisselend tussen de rijstvelden en in kleine dorpjes.

Bij een van de rijstvelden besluiten Anke en Petra om even te ‘helpen’. Dat betekent dus schoenen uit en tot aan de knieën de modder in om te helpen rijst te planten. Als ze er weer uit komen is er gelukkig iemand om even te helpen met wat water zodat ze zich weer kunnen afspoelen want we moesten nog en flink stuk verder. De totale rit duurde ongeveer 2,5 uur voordat we ergens stoppen om wat te drinken. Daar was ik wel even aan toe want de zadelpijn begon inmiddels ook in te zetten. Hierna nog een minuutje of 10 voordat we weer bij het hotel waren waar we een uurtje later konden aanschuiven bij de lunch.

De middag hadden we vrij dus ik heb een lekker plekje in de schaduw opgezocht en wilde wat gaan lezen. Daar kwam uiteindelijk weinig van want er kwamen steeds meer mensen bij zitten en uiteindelijk hebben we voornamelijk zitten babbelen. Tegen een uur of 6 ben ik nog snel even gaan douchen, daarna nog even een drankje, diner en tot een uur of 11 met een steeds kleiner wordend groepje nog flink wat gelachen voordat we naar bed gingen.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag