Van Mai Chau naar Hanoi

Het bezoek aan Mai Chau zit er weer op en vandaag gaan we weer terug naar Hanoi. Maar eerst gaan we nog een stukje verder de bergen in om een bezoek te brengen aan een dorp waar mensen van het Hmong volk wonen.

We vertrekken om 8 uur en we zijn nog maar net onderweg of we maken al de eerste fotostop. Op de rijstvelden zijn ze namelijk net met waterbuffels aan het ploegen. Dat levert mooie plaatjes op dus dat kunnen we niet laten schieten. Daarna rijden we in een uurtje verder de bergen op om het dorpje Sa Linh te bezoeken waar Blauwe Hmong wonen. Het Hmong volk leeft in China, Laos en Vietnam. De meeste wonen in China (~9 miljoen), maar ook in Vietnam wonen ongeveer 1 miljoen Hmong en het is daarmee de op een na grootste etnische minderheid. Ze zijn onderverdeeld in subgroepen / stammen die vernoemd worden naar de meest toonaangevende kleur in hun traditionele kledij.

In het dorp maken we een wandeling en bezoeken we een van de huizen. Bij dit bezoek worden Daisy en Esmee door de vrouw des huizes verleid om ook even de traditionele kledij uit te proberen en dit levert schattige plaatjes op. Na dit bezoek rijden we weer terug met de bus naar Mai Chau waar we een vroege lunch hebben bij een “home-stay”, dit is dus gewoon een lokaal gezin dat in hun huis mensen (toeristen) laat slapen en waar je dus ook kunt eten. Het eten is best prima, maar het is nog vroeg en kort na ons ontbijt dus heel veel honger hebben de meeste nog niet. Na de lunch rijden we terug naar het hotel in Hanoi waar we tegen half 5 aankomen. We hebben een paar uurtjes vrij tot het diner.

Er was officieel geen diner verzorgd vandaag, we mochten dus zelf wat uitzoeken. Maar 10 van de 13 reisgenoten besluit toch om met Vincent mee te gaan die had voorgesteld voor de liefhebbers weer een gevarieerd menu te laten verzorgen met lokale gerechten. Ook ik sluit me daar graag bij aan. Het restaurant waar we gaan eten ligt aan de overkant van ons hotel dus we hoeven niet ver te lopen. Het eten is weer divers en lekker, alleen de ruimte zelf vond ik wel wat ongezellig. Het was wat rumoerig en hol klinkend waardoor ik moeite had gespreken te volgen. Na afloop gaan we nog wat drinken een paar minuten lopen van ons hotel. Daar zit een hele gezellige buurt met allemaal soort van bars waar je voor de deur op lage krukjes kan zitten. Tegen 11 uur haak ik af met de meeste van de groep, Esmee en Joyce waren al eerder vertrokken, Petra, Harry en Loek blijven nog even zitten. Snel mijn bed in want morgen komt Vincent ons om kwart voor 7 alweer wakker bellen.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag