Van Halong Bay naar Hue

Het slapen op de boot was me vannacht flink tegen gevallen. De airco’s doen het niet en het is warm en benauwd in de hutten. Ook sijpelt de geur van diesel overal doorheen. Om die reden was Daisy vannacht al op het bovendek gaan slapen.

Half 7 ga ik mijn bed uit en om 7 uur is het ontbijt. Bij het ontbijt blijkt al dat er diverse mensen (Daisy, Petra, Ada) last hebben van hoofdpijn en wat misselijkheid. Vincent vermoedt vochtgebrek, ik denk dat die diesellucht en het feit dat je op een boot zit, al schommelt deze nauwelijks, toch ook meespeelt en misschien het evenwichtsorgaan wat in de war brengt.

We waren gisteren niet naar de uitkijkpost geweest die hier boven op een van de eilanden is gebouwd. Dat hadden we naar vandaag uitgesteld in de hoop dat het weer beter zou worden. Maar dat is helaas juist slechter geworden. Het is flink mistig en het miezelregent ook af en toe. We gaan toch maar klimmen en gelukkig is het op dat moment wat droger. Het is ongeveer 500 treden naar de uitkijkpost en ondanks de mist is het toch nog steeds een prachtig plaatje. Terug op de boot beginnen we ook gelijk heel langzaam aan de terugvaart naar de haven. Heel langzaam want hij doet er deze keer bijna 3 uur over. Nog voordat we daar aankomen beginnen we al met de lunch zodat we daarna gelijk de boot af kunnen. Daarna knappen de “zieken” ook gelukkig een stuk op. Toch de boot denk ik dan.

Vlakbij de haven maken we nog een tussenstop bij een parelkweekerij waar wen een verhaaltje krijgen over de verschillende processtappen gevolgd uiteraard door een hele grote winkel. Zoals Vincent terecht zegt; het heet niet voor niets een “work”-“shop”. We stoppen ook weer bij dezelfde koffiestop als op de heenweg waar Loek de koop van zijn 3 meter hoge marmeren beeld afsluit. Na deze stop van een uur (anders zijn we te vroeg) rijden we door naar de luchthaven, inchecken en om kwart over 7 vliegen we in een uurtje naar Hue. Inmiddels was ik al flink moe van deze lange dag. In Hue stoppen we eerst bij een mooi nieuw restaurant voor weer een heerlijke (late) maaltijd. Daarna rijden we door naar het Festival Hotel, in mijn ogen het beste hotel dat we tot nu toe gehad hebben. Helaas niet voor lang, want het is inmiddels 12 uur en morgen om 6 uur worden we alweer gewekt om te vertrekken.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag