Vietnam…

Helaas ging het feest wat betreft Myanmar dus niet door, maar die reis komt later nog wel een keer. Ik was daarom naarstig op zoek naar een alternatief en dat alternatief is gevonden. Het wordt Vietnam! Een reis die al heel lang heel hoog op mijn verlanglijstje staat maar telkens kwam het er niet van. Nu ga ik dan toch 16 dagen met Fox Reizen. En de boeking is deze keer definitief, geen twijfel meer of het wel door gaat!

In tegenstelling tot de meeste Vietnam reizen die meestal in het zuiden beginnen, start deze reis van Fox in het noorden, in Hanoi. We komen daar in de ochtend aan en na de lunch beginnen we gelijk al aan een stadstour met een traditionele cyclo. De volgende dag rijden we naar Mai Chau waar we 2 nachten verblijven en onder andere een mooie wandeling maken door de Mai Chau vallei. Van Mai Chau rijden we weer terug naar Hanoi waar we ook 2 nachten verblijven en voldoende tijd hebben om Hanoi te bezichtigen. Daarna rijden we naar de beroemde Halong Bay, een absoluut hoogtepunt van deze reis. We overnachten daar op een boot.

Normaal gesproken gaat deze reis de volgende dag met de nachttrein naar Hue. Maar omdat in deze periode het Tet festival (Vietnamees Nieuwjaar) gevierd wordt en de treinen heel druk zijn, gaan wij met het vliegtuig (en dat vind ik persoonlijk helemaal niet erg :)). In Hue hebben wij dan ook voldoende tijd om de stad zelf en de Verboden Stad met keizerlijke paleizen, tempels en vijvers uit de Nguyen dynasty te bezoeken. Daarna door naar Hoi An waar we 2 nachten verblijven. Dit is een schilderachtig historisch plaatsje waar de tijd stil is blijven staan. We hebben hier ook nog wat optionele activiteiten waar we een keuze uit zullen moeten maken, bv een fiets/boottocht of een excursie naar de Hindu tempelruines van My Son.

Van Hoi An vliegen we naar Ho Chi Minh City (Saigon) waar we onder andere een bezoek brengen aan de beroemde Cu Chi tunnels. Dit ondergrondse netwerk werd door de Vietcong gebruikt tijdens de oorlog. Na een overnachting in Saigon maken we nog een uitstapje naar de Mekong Delta waar we een boottochtje maken en een drijvende markt bezoeken. We overnachten in Can Tho en rijden de volgende dag terug naar Saigon waar we een stadstour maken langs de hoogtepunten. De volgende dag hebben we nog de hele dag om deze grootste stad van Vietnam te ontdekken voordat we eind van de middag weer richting het vliegveld gaan voor vertrek terug naar Amsterdam.
Vietnam