Terug naar huis

Het zit er weer op, we gaan weer naar huis. Enige nadeel is dat we nog zo’n 300 kilometer van het vliegveld zitten, dus ondanks dat we maar 2 uurtjes hoeven te vliegen, gaat dit toch een lange reisdag worden. De weergoden hebben ook gezien dat wij naar huis gaan, dus de zon heeft hij maar achterwege gelaten. Voor het eerst dat we een echt grauwe dag beginnen (en ik vind dat helemaal niet erg nu ik mijn lange spijkerbroek weer aan heb).

We vertrekken weer om half 9 en rijden eerst een flink stuk door de bergen. Dat is dus tunnel-in, tunnel-uit en dat maar door. De meeste mensen zitten lekker te dutten. Een uurtje of 2 en een stop later breekt bij de 2e stop toch de zon voorzichtig nog door de wolken… en het is gelijk weer erg warm. We vluchten de schaduw in. Bij deze 2e stop zit ook een restaurant waar de meeste van de groep iets gaan eten. Het is pas half 11 en ik vind het nog veel te vroeg, totaal geen honger. En ik heb nog 3 Snelle Jelle repen in mijn tas dus ik sla deze vroege lunch over. Half 2 komen we aan op het vliegveld, nemen afscheid van een deel van de groep die nog een verlenging heeft hier vlakbij Venetie en dan begint het lange wachten.

Het duurt tot half 3 voordat eindelijk op het bord komt te staan waar wij mogen inchecken en de koffers mogen afgeven. De vlucht is ook 20 minuten vertraagd krijgen we te horen. Dat wordt later nog wel met 5 minuten teruggeschroefd en 10 voor 5 zitten we allemaal in het vliegtuig. Een kleine 2 uur later staan we op Schiphol, nemen afscheid van elkaar en halen de koffers op. Ik mis net de Intercity die in 30 minuten naar Almere Centrum rijdt, en pak 10 minuten later de Sprinter die er ook nog eens een kwartier langer over doet. Achteraf helemaal niet erg, want de bus van Almere Centrum naar mijn huis rijd maar een keer per uur. Nu moest ik 20 minuten hier in de kou wachten, als ik die Intercity had gehaald, had ik hier 45 minuten staan bibberen! Het is net 9 uur als ik thuis de deur in loop. Einde van een mooie reis, snel nog wat eten en dan naar bed, de rommel ruim ik morgen wel op…

Route van vandaag