Home » Weekendje Weg » Vertrek richting Stuttgart
May
28

Het is weer tijd voor het jaarlijkse uitstapje met een groepje vrienden (ik doe dit nu al zo’n 20 jaar, sommige uit mijn groepje nog langer), maar helaas deze keer zonder Ferry die vanwege persoonlijke omstandigheden moet afhaken. Ik vertrek al vroeg (half 8) richting Rijswijk waar ik Adrie ga ophalen en dan rijden we door naar Raymond in Zoetermeer. Daarvandaan gaan we verder met de auto van Frank die op dat moment zelf echter nog in Spanje zit. Die halen we later op de dag op in Stuttgart.

Het is een flinke rit naar Alpirsbach, zo’n 100 kilometer onder Stuttgart, waar we een huisje hebben gehuurd in de heuvels aan de rand van het zwarte woud. Omdat we met Frank afgesproken hebben dat we hem zo rond kwart over 3 bij het vliegveld in Stuttgart ophalen moeten we best nog wel haasten en hebben we dus niet echt tijd om te stoppen voor koffie of lunch… we rijden in een stuk door. Omdat we bij Stuttgart in de spits terechtkomen lopen we toch nog een klein uurtje uit, maar Frank vermaakte zich best op een terrasje naast het vliegveld. Nadat wij daar ook nog snel even een curryworst naar binnen werken rijden we door richting Alpirsbach en onderweg gaan we bij een Real supermarkt nog wat inkopen doen.

Als we laat in de middag bij het huisje aankomen blijkt dat de stroom het niet doet. Lastig want we zouden gourmetten en we hebben dus ook nogal wat vlees gekocht. De koelkast doet het natuurlijk niet (dus we kunnen het vlees niet tot morgen bewaren en nu een restaurant opzoeken) en het fornuis is ook elektrisch. Er is wel een barbecue, maar geen kolen en we zitten al methoden te bedenken om eventueel met een pan boven het haardvuur te gaan bakken. Dan gaat toch gelukkig het licht aan en kunnen we de gourmetset aansluiten. Het is inmiddels wel al rond half 10 en tegen de tijd dat we gaan eten zelfs al half 11. Gelukkig blijft de stroom verder goed werken. Ook blijkt dat we een heleboel spullen eigenlijk niet hadden hoeven kopen, er staat genoeg in dit huis, zout, koffie, suiker, thee, wasmiddel, etc.. allemaal voorradig. Alleen de koffiebonen voor de espresso automaat zijn bijna op, die moeten we dus morgen wel halen.

Na een heerlijke maaltijd gaan we nog een potje pokeren… en dat loopt ook nog wat uit zodat we rond een uur of half 4 pas ons bed in duiken. Er is een slaapkamer met een stapelbed, een met een dubbelbed (die pik ik in) en een met 3 enkele bedden. Allemaal prima voorzien, en gelukkig had ik de dag voor vertrek nog even opgemerkt dat we zelf ons beddegoed en handdoeken mee moesten nemen (anders hadden we toch een probleempje gehad :)).

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag

Comments are closed.