Home » Weekendje Weg » Auto en Techniek museum Sinsheim
May
29

Een van de redenen om naar deze regio te gaan is het bezoek aan het Auto en Techniek museum in Sinsheim. Bij dit museum staan onder andere een Concorde en zijn Russische kloon de Tupolev maar verder ook diverse andere vliegtuigen, auto’s, motoren, treinen, oorlogstuig, etc. Een zeer grote en indrukwekkende verzameling.

Als ik (laat) in de morgen boven de woonkamer in kom tref ik Frank daar aan. Die zou eigenlijk de kamer delen met Raymond maar ik begreep dat het gesnurk hem teveel geworden was en hij was dus maar in de woonkamer op de bank gaan liggen (die volgens hem ook prima te beslapen was). Omdat het gisteren wat laat geworden was wordt het ontbijt meer een brunch zo rond een uur of half 11…

Voordat we vertrekken maken we nog een paar foto’s van het huisje. Het is een prachtig pand dat tegen een berghelling gebouwd is. Op de bovenste verdieping is een kleine keuken, een flink grote woonkamer met een prachtig balkon om de helft van het huis met schitterend uitzicht over de vallei. Op deze verdieping is ook 1 slaapkamer, beneden zijn er nog 2 en op beide verdiepingen is een badruimte en toilet. Verder is er van alles aanwezig in het huis, meer bestek, pannen, etc dan ik ooit in een van de huisjes gezien heb die we gehuurd hebben. Ook bijvoorbeeld diverse spellen, gourmet en fondue set, boeken, etc. Je kan het zo gek niet bedenken of het is er wel. Het enige wat jammer is, is dat het balkon in de morgen geen zon krijgt en daardoor is het net te koud om buiten te ontbijten.

Tegen half 2 zijn we in Sinsheim bij het museum waar we ongeveer een uur of 3 het museum bezoeken. Om de Concorde en de Tupolev in te kunnen stond voor beide een flinke rij en binnen in de Concorde was het warm, druk en benauwd. Zo erg dat ik zelf de Tupolev maar overgeslagen heb. Het weer is tot op heden niet echt bijzonder goed en nu druppelt het zelfs een beetje. Maar als het bij dergelijke kleine hoeveelheden blijft hoor je mij niet klagen. Na het bezoek aan het museum rijden we terug richting Alpirsbach en ergens in de buurt gaan we eten bij een Italiaan in het plaatsje Dornhan. Terug in het huisje spelen we nog een paar potjes poker voordat we deze keer iets eerder (rond half 2) het bed opzoeken.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag

Comments are closed.