Home » Weekendje Weg » Porsche en Mercedes musea
May
31

De tweede reden om deze regio op te zoeken zijn de musea van Porsche en Mercedes die beide in Stuttgart zijn gevestigd. Tijdens eerdere weekendjes weg zijn we al eens bij de Volkswagen fabriek in Wolfsburg en bij de Opel fabriek (die overigens dicht bleek te zijn toen) geweest.

Uiteraard doen we weer lekker rustig aan en pas tegen 12 uur komen we in Stuttgart aan bij het Porsche museum. Het is een prachtig gebouw, maar het museum zelf vond ik toch wel een beetje tegenvallen. Er staan prachtige auto’s opgesteld, maar het doet toch allemaal een beetje koud en afstandelijk aan. En erg groot is het ook niet, de hoeveelheid auto’s valt wat tegen. Bij de dealer aan de overkant kijken we ook nog even bij de nieuwe en 2e hands auto’s (die hier beduidend goedkoper zijn dan in Nederland).

Hoe anders is het in het Mercedes museum waar we eerst wat drinken/eten en even bij de dealer kijken. Wat hier ook opvalt is dat je voor ~420 euro in de maand hier gewoon een Mercedes E-klasse kan leasen. Daar hoef je in Nederland echt niet voor aan te komen! Het museum is echt prachtig en het is ook wel duidelijk dat Mercedes een veel rijkere historie heeft dan Porsche. Maar ook de aankleding is veel mooier gedaan. Je gaat met een lift omhoog en loopt dat chronologisch door de geschiedenis sinds ongeveer 1890 en langzaam steeds verder naar beneden in een rondgang door het gebouw. Niet alleen de geschiedenis van Mercedes wordt in de sfeervol ingerichte en verlichte rondgang weergegeven, maar ook die van de hele wereld en Duitsland in het bijzonder (waar ook de “donkere periode” niet overgeslagen wordt). Het is echt de moeite waard om hier eens heen te gaan.

Terug in het huisje gaan we ook vandaag weer gourmetten en daarna kijken we sluiten we af met nog een laatste spelletje poker (ik weet weer 2e te worden) voordat we gaan slapen.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag

Comments are closed.