Wilpena – Quorn

Ik word rond een uur of vijf wakker en om half zes ga ik mijn tentje uit om waar mogelijk te helpen met het ontbijt. Er zijn weliswaar taken verdeeld (ik heb zelf de kaart om de koepeltentjes op en af te breken) maar vele handen maken licht werk.

De vliegen zijn weer mateloos irritant zeker tijdens het ontbijt. Ralph heeft een paar maskers van gaas die je over je hoofd kan doen, die je kan lenen of kopen voor 4 dollar. Ik koop er maar een want ze zijn toch wel erg lekker om @#$!& vliegen van je gezicht te houden. Met mijn masker op begin ik samen met Nathalie, Jan, Dewa, Harrie, Marcel, Koos en Benno aan de 6 kilometer lange wandeling Mount Ohlssen-Bagge op en af. We klimmen hierbij van 400 naar 900 meter. Gelukkig is het bewolkt dus niet erg warm. Hier en daar zijn er een paar uitdagende klimmetjes waar je handen en voeten moet gebruiken maar het meeste gaat toch heel geleidelijk omhoog. We doen de wandeling in ongeveer twee uur, een uurtje korter dan er eigenlijk voor stond. Tijdens het laatste stukje vallen er wel af en toe een paar druppels. Ik duik direct de douches in en daarna is de lunch klaar die we, al wapperend om de vliegen er van af te houden, snel op eten. De tenten worden weer opgeruimd en om half twee gaan we weer op weg.

We gaan definitief niet naar Marree omdat de gravelweg daar naartoe zeer waarschijnlijk wordt afgesloten vanwege de regen die daar nu naar beneden komt. We maken een stop bij een uitkijkpunt en rijden dan een stuk door de kloven van Wilpena Pond met landmassa’s van 500-550 milloen jaar oud. We hadden in het museum in Adelaide al fossielen gezien die hier vandaan kwamen. We rijden via Hawker terug naar Quorn en het laatste stuk rijden we al in de regen wat toch wel apart is hier in de outback. We zetten de tenten op in de regen en gaan dan eten in de pub vlakbij. Bizar hoeveel zitplaatsen ze hier hebben voor zo’n klein dorp. Ik bestel net als vele anderen in mijn groep een kangaroo schnitzel. Halverwege de tafel blijkt de kangaroo zelfs al op te zijn. Best lekker trouwens die kangaroo. Samen met een paar anderen neem ik nog een drankje en maken we een praatje met de locals. Om half 11 duik ik mijn tentje in, op dat moment is het (nog) droog.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag