Adelaide – Wilpena

Vandaag vallen we weer terug in het bekende schema, dat betekent dus weer vertrekken om 8 uur en zorgen dat je ontbeten hebt voor die tijd. We gaan vandaag, op speciaal verzoek van Nathalie, eerst wijn proeven bij de Jacobs Creek wijgaard.

De dame die de wijnproeverij leidt vertelt onder andere dat 80% van de druiven hier machinaal geplukt worden en dit gebeurt dan vooral ‘s-nachts. We proeven 7 verschillende soorten wijn, eerst een witte met bubbels en daarna 3 witte van hele lichte tot steeds zwaardere. Daarna een rosé en 2 rode wijnen. Ik ben helemaal geen wijndrinker dus ik vind het allemaal niet bijzonder. Wel lekker koel hier binnen dus je hoort mij niet klagen. Buiten moeten we nog even goed opletten want er zit een bijennest of wespennest precies in onze looproute en sommige van mijn reisgenoten lopen er bijna dwars doorheen.

We gaan de bus weer in richting Wilpena en een deel van onze route gaat over de route van de wielren koers Tour Down Under. We hebben een lunchstop waarbij we gelijk proviand inslaan voor de komende kampeerovernachtingen. Daarna bestaat het uitzicht voornamelijk uit grasvelden met hier en daar een paar schapen. Na een koffiestop in Melrose en stops in Quorn en Hawker rijden we tegen half 8 de campground bij Wilpena binnen. Het is inmiddels donker en het eerste wat hier opvalt zijn de vliegen. Continu sta je die van je gezicht af te slaan. Vreselijk irritant. Voordat de tenten staan is het al voorbij 9 uur want het gaat erg chaotisch ondanks de taken die vooraf waren uitgedeeld. Als de tenten staan gaan we barbecuen… in het donker tussen de vliegen…

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag