Adelaide sightseeing

Vandaag hebben we een vrije dag in Adelaide. De wekker gaat dus een keer wat later en ik word om half 8 pas wakker. Ik ga na het douchen eerst een flesje water halen. Dat is bizar duur hier on Australië, voor een 600ml flesje betaal je gewoon 3 euro in een winkel. Ook voor een klein flesje cola betaal je dat terwijl een 1,2 literfles maar 50 cent duurder is.

Om half 9 heb ik afgesproken voor het ontbijt met Benno, Marcel en Dewa. Die laatste gaat na het ontbijt alleen op stap want hij wil eerst shoppen en dan naar het strand met Nathalie. Ik ga met Benno en Marcel eerst naar het South Australian Museum waar we eerst de expositie over de Aboriginals bekijken en daarna nog een aantal zalen met fossielen en ook nog zalen met opgezette dieren uit andere werelddelen. Na een uurtje of 3 hebben wel het wel gezien en is het tijd om aan de lunch te gaan denken. Maar het is weer besluiteloosheid troef dus gaan we pas na anderhalf uur rondlopen ergens bij een koffieshop zitten voor een broodje.

Na de lunch lopen we naar de Botanic Gardens waar we ook nog een paar uur doorbrengen. De zon breekt inmiddels af en door en dan schiet de temperatuur direct van behagelijk warm naar bloedheet 30+. We stoppen bij het ons bekende terrasje om wat te drinken en daar schuift ook Annette even aan. Daarna snel door naar het hotel want morgen rijden we de outback in en voordat we dat doen wil ik nog wel een keer wassen. Er is maar 1 wasmachine en meerdere mensen willen wassen (ook Dewa die weer terug is) dus het duurt even. We doen daarom 2 runs met z’n drieën.  Alles past wel in de droger en terwijl die loopt gaan we me z’n vijfen naar Argentijns restaurant Sosta. Zeker een aanrader want het was heerlijk. Terug bij het hotel ga ik voor de deur nog even internetten en krijg een gratis brandweershow als bij de buren het alarm afgaat (vals).

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag