Robe – Adelaide

Ik sta vandaag iets eerder op zodat ik bij de bakker vlakbij het hotel iets te eten kan halen. In alle haast kan ik mijn sleutel niet vinden, dus koffer weer open, alles er weer uit, maar geen sleutel. Blijkt ie dus buiten nog in de deur te zitten! Alsnog snel naar de bakker want Ralph doet de ontbijtstop rond half 10 en dat vind ik te laat. Ik haal een heerlijke soort grote krentenbol met een zoet laagje erop en een mocca koffie die beiden alweer op zijn als ik de bus in stap.

Zoals gewoonlijk vertrekken we om 8 uur, deze keer richting Adelaide, een busrit van ongeveer 340 kilometer. De route gaat weer langs de kust en net achter de duinen liggen grote meren die nu allemaal opgedroogd zijn. Het zijn grote witte vlaktes deels van zout maar voornamelijk van witte schelpjes. We rijden een gravelweg in waarmee we gelijk al een beetje een idee krijgen van wat ons in de outback te wachten staat met al dat gehobbel. We rijden hier door Coorong National Park en Ralph laat een paar artikelen door de bus gaan die duidelijk maken waarom men deze streek vroeger liever meed. Het eerste artikel gaat over twee gruwelijke moorden en de andere over de ‘Birdman‘ die de politie telkens wist te ontwijken op de rug van een emoe. We maken ook nog een paar wandelingen onder andere over een duin waar heel veel kleine duizendpoten over het zand lopen en je continu de vliegen van je moet afslaan. De tweede wandeling gaat naar de rand van een van de opgedroogde meren.

We stoppen ook nog bij Jack’s Point waar we pelikanen zouden moeten spotten op een meer, maar er vliegen slechts een paar pelikanen langs. Een beetje een teleurstelling want de foto’s bij het uitkijkpunt laten heel veel pelikanen zien. De lunchstop houden we in Meningie en daar zien we wel pelikanen heel dichtbij. Na de lunch gaan we met een pontje de Murray rivier over en rijden we langs de wijngaarden van Strathalbyn. In het Duitse plaatsje Hahndorf stoppen we nog voor een drankje en daarna rijden we door naar Adelaide waar we in het Paringa hotel verblijven. Dit is een oud en versleten hotel maar wel lekker midden in het centrum. We gaan direct eten en drinken daarna in de stad nog een paar drankjes. Voor het eerst dat ik na 12 uur terug bij het hotel ben denk ik.

Route van vandaag
Helaas ging er wat mis waardoor ik een groot stuk van de route niet geregistreerd heb…

 

Foto’s van deze dag