Warrnambool – Robe

De bedden in dit hotel vond ik belabberd, het tweepersoonsbed was extreem zacht en kreeg al last van mijn rug toen ik er even op ging liggen. Dus koos ik maar voor het eenpersoonsbed dat echter bobbelig en veel te kort was. Gelukkig is het maar voor een nacht.

Zoals bijna elke dag vertrekken we weer om 8 uur. Na een half uurtje rijden zet Ralph ons af bij het Tower Hill Reserve, een park met onder andere koala’s, kangoeroes en emoes. Wij krijgen de tijd om rustig door het park te lopen,  Ralph rijdt met de bus naar de andere kant en wacht ons daar weer op. Onderweg maken we voldoende foto’s van de dieren. De ontbijtstop is bij Port Fairy waar ik voor het eerst een meat pie neem. Best lekker maar wel erg zwaar als ontbijt. Ook jammer dat de koffie in deze tent echt slootwater is, terwijl we tot nu toe juist zulke lekkere koffie hebben gedronken hier. We rijden door naar Portland en vlak daarbij is er de optie om met een zodiac naar een zeehonden kolonie te gaan. In eerste instantie hadden 5 mensen daarvoor ingeschreven maar er wilde toch nog 2 extra mee. Omdat de boot vol was moesten die 2 wachten op de volgende rit.

Ik heb die zeehonden en zeeleeuwen al in verschillende andere landen gezien dus ik sla deze optionele excursie over en ga met de rest van de groep eerst naar het uitzichtpunt. Hier zien we blowholes waar het water van de golven door omhoog komt en een petrified forest wat in werkelijkheid helemaal geen bos is geweest maar het ziet er gewoon zo uit (het is kalksteen waar water doorhern gesleten is). Daarna gaan we aan het strand zitten waar we ook lunchen. Om half 3 is de eerste groep terug en vlak daarachter ook de tweede groep die op het strand is afgezet. De eerste groep heeft ook dolfijnen gezien, dat heb ik dan weer gemist. Het is nog een flink stuk rijden en tegen 7 uur zijn we in Robe in het Guichen Bay Motel. Matig hotel maar wel weer met gratis internet. Het is Benno’s dag om te kiezen en hij gaat voor het Chinees Maleis restaurant. Ook Ralph eet vandaag met ons mee.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag