Melbourne – Warrnambool

We vertrekken weer om 8 uur en rijden eerst door Geelong. Dit is een prachtig satelliet stadje met veel grote, mooie en dure huizen. We rijden vandaag ongeveer 370 kilometer naar Warrnambool, een eerste etappe in het stuk tussen Melbourne en Adelaide.

We maken een eerste korte stop bij Bells Reserve aan het strand waar we een paar surfers zien en ook veel fietsers (blijkbaar is er hier een toertocht aan de gang). We maken ook een stop bij de Great Arch, maar de houten poort waar het om blijkt te gaan is nogal een teleurstelling. Verder maken we diverse stops langs de Great Ocean Road waar we op rijden, vaak met prachtige uitzichtpunten langs de kust. Voor de lunch stoppen we in de Apollo Bay en daarna rijden we een stuk de heuvels in. Boven de heuvels hangen donkere wolken maar wij rijden gewoon in de zon.

Aan de andere kant van de heuvels rijden we weer terug langs de kust en komen we langs de 12 Apostelen. Dit zijn een aantal rotsformaties die vlak voor de kust in het water staan. De eerste stop die we maken is de meest populaire bij de dagjesmensen en het is hier dan ook razend druk. De tweede stop aan de andere kant is veel rustiger. We maken daarna nog een aantal stops waar nog veel meer van deze rotsen in het water staan, maar die zijn veel kleiner en heten de Martelaren. Rond half 8 komen we aan bij het City Heart Motel in Warrnambool waar we zowaar gratis internet hebben. Dus direct na het eten gaan we terug naar het hotel.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag