Melbourne sightseeing

We verzamelen ook vandaag weer om 8 uur in de lobby waar Ralph ons komt vertellen wat we hier in Melbourne allemaal zouden kunnen gaan doen.  Het weer werkt echter niet mee want buiten komt de regen flink naar beneden.

Wij gaan eerst maar eens op ons gemakje ontbijten terwijl we de opties bespreken.  Je kan hier bijvoorbeeld een tour doen naar een gebied waar je koala’s, kangoeroes en penguins kan zien, maar het trekt ons niet zo om daar dan in de regen rond te gaan lopen. Uiteindelijk kiezen we er voor om naar het centrum te gaan en daar maar eens te beginnen met een rondje met de speciale toeristenbus waar je voor 5 dollar de hele dag in mag zitten. Deze rijdt een rondje van 90 minuten door de stad. We stappen na een half rondje uit bij de halte Queen Victoria Market. Dit is een enorme overdekte markt waar we ook wat souvenirs kopen. Daarna was het gelukkig droog geworden en begon de zon zelfs te schijnen. We gaan met de bus nog een stukje verder en bezoeken het Aquarium. Het is wel aardig maar niet heel bijzonder.

We gaan eerst ergens lunchen en wandelen vervolgens door Flinders Quarters waar we weer een flinke bui krijgen. We schuilen even en lopen dan naar het Parliament house waar we op de oude gratis tram stappen. Dat gratis aspect heeft een groot nadeel;  het is bizar druk en steeds meer mensen proberen zichzelf in de bus te proppen. We komen weer langs de markt maar daar is inmiddels alles alweer opgeruimd. We lopen door naar de Italiaanse wijk waar allemaal terrasjes en restaurants zijn. We nemen hier eerst een lekker ijsje en lopen dan nog wat door naar een café/bar voor een lekkere koffie. We eten ook in deze buurt en lopen daarna terug naar het centrum. Daar pakken we een taxi terug naar het hotel. Vandaag een keer vroeg naar bed want de afgelopen nachten was het telkens maar een uur of 6.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag