Beechworth – Melbourne

We mogen vandaag uitslapen tot 8 uur want uiterlijk 9 uur moeten we uitgechecked zijn. De koffers gaan dan de aanhanger in en wij hebben nog tot 12 uur om dit oude mijnstadje te verkennen. We gaan eerst ontbijten bij de lokale bakker die tot ver buiten Beechworth bekend schijnt te zijn.

We lopen wat door de straten die soms nog een uitstraling hebben die in het oude wilde westen van de Verenigde Staten niet zou hebben misstaan. We gaan onder andere even langs bij de oude gevangenis maar zo interessant dat we daarvoor entree zouden gaan betalen was het nou ook weer niet. Om 12 uur halen we bij de bakker nog wat voor de lunch onderweg net als vele anderen uit ons gezelschap en daarna vertrekken we voor de bijna 300 km naar Melbourne. Al direct blijkt er weer een misverstand omdat onze chauffeur Ralph al na een kwartiertje stopt voor de lunch terwijl iedereen al broodjes had meegenomen van de bakker. De lunch wordt dus alsnog overgeslagen en we rijden direct door.

De volgende stop is in het plaatsje Glenrowan waar ook de beruchte Kelly family gang verslagen is. Deze familie was hier ooit door machtsmisbruik van de politie min of meer de misdaad ingedreven en heeft een soort van semi heldenstatus ondanks dat ze toch ook wel flinke misdaden hebben gepleegd. We rijden door naar Melbourne waar we de laatste kilometers in de spits zitten. Kunnen we gelijk rustig alles vanuit de bus al een beetje bekijken. We checken in bij hotel Bayview on the Park, een goed modern hotel vlak naast het F1 circuit. We gaan gelijk door om ergens in de St. Kilda wijk vlak bij de kust wat te gaan eten. In eerste instantie met bijna de hele ploeg (behalve Ellen want die voelt zich niet lekker), maar onderweg raken we de helft van de groep al kwijt omdat wij een stuk harder lopen. Na het eten gaan Nathalie en Ann terug naar het hotel, de heren gaan nog een drankje drinken. Eerst bij een Irish Pub en later nog bij een karaoke bar. Tegen 12 uur lopen we terug naar het hotel,  alleen Jeroen blijft nog zitten.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag