Quorn – Coober Pedy

Het heeft vannacht flink geregend en het type tentje waar ik in lig is niet gebouwd voor dit weer. Het druppelt dus ook binnen en er ligt ook water in de tent. Als je de tent aanraakt wordt je direct nat en dat is dus wat er met mijn slaapzak gebeurt is. Die is zeiknat tot aan mijn knieën en ook mijn sokken zijn doorweekt.

Kwart over 6 ga ik maar douchen, bijna een uur eerder dan gepland. Het is inmiddels wel droog maar frisjes. Ik wil mijn jas aantrekken maar die is ook nat, die hang ik dus maar achterin de bus te drogen en haal mijn trui uit mijn koffer (die ook niet helemaal droog is). Ik help met het ontbijt dat we vandaag organiseren onder een overkapping waar we allemaal een rondje doen op zoek naar het lichtknopje (die we overigens niet vinden). Naast ontbijt moeten we ook een lunchbox klaar maken omdat er vandaag geen restaurant onderweg beschikbaar is voor lunch. Na het ontbijt beginnen we aan het opruimen van de tenten. Omdat die zo smerig en nat zijn hang ik de koepeltentjes eerst in een boom en veeg ze daar schoon met de bezem uit de bus. Een uur later dan gepland stappen we in de bus richting Coober Pedy. Al snel hebben we een stop bij Port Augusta, heel apart omdat we helemaal niet door hadden dat we weer zo dicht bij zee zaten. Hier grenst de zee dan ook wel direct aan de outback. De stop zelf is bij de botanische tuin met allerlei planten die in de outback voorkomen.

In Woomera stoppen we om de lunch te gebruiken en ik ga samen met Nathalie eerst wat te drinken kopen in de lokale supermarkt. De rest van de groep heeft meer interesse in alle oude raketten en vliegtuigen die hier tentoongesteld worden. Woomera is namelijk een oud raket test centrum van Australië. Wij gaan ook wat foto’s maken en mijn boterhammetjes eet ik later in de bus op. De volgende 300+ kilometer rijden we door een outback landschap dat nauwelijks veranderd. Er zijn ook weinig tussenstops want is weinig om bij te stoppen. Dewa kiest een CD uit met wat blijkt een of ander mannenkoor te zijn met hele oude liedjes. Hilariteit alom vanwege deze keuze omdat met name Dewa vaak klaagt dat er wel veel oude muziek gedraaid wordt. We komen in Coober Pedy aan en het ziet er uit zoals je zou verwachten, rommelig. We slapen ondergronds in een lange ‘cave’ bij de Umoona Opal Mine. In deze grot zitten 14 hokken met elk 2 stapelbedden en een gordijn er voor. Bijna iedereen heeft zijn eigen ‘kamer’. Als we alles hebben uitgeladen gaan we eerst de Opaalmijn en ondergrondse woning van het  museum in en krijgen ook een rondleiding. Daarna gaan we bij John’s Pizza Bar eten. Mijn pizza waren ze vergeten en die kreeg ik veel later. Ik hoefde daarom niet te betalen maar ik heb toch een deel betaald want het eten was voortreffelijk en is zeker een aanrader als je ooit in Coober Pedy komt.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag