Uluru sightseeing

Vandaag staan we zelfs om 5 uur al op jn een poging om de zonsopkomst te fotograferen. Het heeft vannacht nog een uurtje geregend maar het was niet veel dus ben ik redelijk droog gebleven in mijn zomer-koepeltentje.

We rijden naar een uitzichtpunt 50 kilometer verderop vlakbij Kata Tjuta waar we straks ook gaan wandelen. An en Nathalie blijven achter om bij te slapen. Het is echter veel te bewolkt en we druipen daarom even later weer af. Druipen is hier het juiste woord want het begint al te druppelen. Ik wil met een deel van de groep de hike doen door de Valley of the Winds van 8 kilometer maar dat gaat niet door omdat de route is afgesloten. Er staat een bord Road Closed aan het begin van het traject. Inmiddels begint het harder te regenen als we teruglopen naar de parkeerplaats. We hebben Ralph, die met de rest van de groep is doorgereden naar een kortere hike, al een SMS gestuurd maar als we al een tijdje op de parkeerplaats staan te wachten bellen we ook nog maar even. Het duurt een uurtje voordat Ralph er weer is en we zijn blij dat er een afdakje is waar we kunnen schuilen. Met de complete bus rijden we naar het visitor center voor een bak koffie.

Met de bus rijden we een rondje om Uluru waarbij Ralph her en der aangeeft waar we geen foto’s mogen maken omdat het heilige plaatsen zijn voor de Aboriginals. We maken een fotostop en even later een stop bij een wandeling langs een mooie route naar een waterhole die nu goed gevuld is met het water dat in kleine watervallen van Uluru af komt zetten. Er zitten zelfs kikkervisjes is terwijl deze poel tot meestal droog staat. Vervolgens gaan we terug naar het visitor center en bezoeken we het naastgelegen cultural center. Na een bezoekje aan de supermarkt gaan we terug naar ons kamp. Mijn tentje heeft alle regen prima overleefd en is kurkdroog. We eten lunch bij het huisje van de dames op het terras. In de middag doen we nog een rondje Uluru speciaal voor An en Nathalie en een groot deel van de groep gaat ook weer mee. De rest begint al spullen klaar te zetten voor het diner. Als we terug zijn begint Dewa aan het klaarmaken van een soort curry. Dat duurt even dus we eten erg laat. De buren komen al klagen over de herrie dus tegen 11 uur duik ik mijn tentje in.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag