Kings Canyon – Uluru

We staan vandaag een keer wat vroeger op, namelijk om 6 uur al zodat we vroeg aan de wandeling kunnen beginnen terwijl het nog niet zo warm is. Het is vandaag namelijk wel zonnig.

De wandelingen zijn vandaag door Watarrka National Park waar we de keuze hebben tussen de lange Kings Canyon Rim Walk van 6 kilometer of de korte Kings Canyon Creek Walk van 1 kilometer. De lange wandeling begint met een lange rotstrap en helaas trekt mijn linkerknie dat niet vandaag. Waarschijnlijk heb ik die overbelast tijdens de wandeling twee dagen geleden toen we de vorige berg op en af gegaan zijn. Ik ga dus met de kleine wandeling mee. Die kleine wandeling is door de kloof met mooie uitzichten tegen de kloofwanden. Als we terugkomen hebben we nog anderhalf uur om te douchen, lunch te eten, eventueel een duik in het zwembad te nemen en in te pakken. Van dat zwembad komt natuurlijk niets met zo weinig tijd en daar zijn sommige reisgenoten wel een beetje teleurgesteld over want de indruk was eerder gewekt dat daar meer tijd voor zou zijn. Rond 2 uur rijden weer weg richting Yalara, de campsite bij Uluru.

De rit is in totaal ongeveer 300 kilometer waarbij we al na een uurtje de eerste tussenstop hebben en Nathalie weer helemaal blij is als ze haar portemonnee weer terug heeft met alle inhoud compleet. Daarna hebben we een lang stuk zonder stops omdat er niets is om bij te stoppen. Ongeveen 100 kilometer voor Uluru komen we eerst Mount Conner tegen. Iedereen denkt natuurlijk dat het Uluru al is, maar dat is het dus niet. Toch maar een paar foto’s maken want het is een mooie berg, maar nog niet degene waar we voor komen. Een uurtje later zien we dan toch echt Uluru verschijnen en we rijden direct door naar de site voor zonsondergang. We zijn echter net te laat voor de mooie foto omdat de zon ook net het laatste half uur achter de wolken zakt en je moet juist dat geel-rode licht op de rots hebben voor de beste foto’s. Morgen nog een kans. We zetten de tentjes op in donker, voor 4 van de dames is er (met toeslag) een huisje geregeld met smalle stapelbedjes. De regen blijft dreigen…

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag