Sydney site seeying

Al om 6 uur gaat de klokradio af die hier in de hotelkamer staat en wordt ik bruut uit mijn halve coma gerukt. Heerlijk geslapen, allen jammer dus dat die #@$!& wekker me een half uur te vroeg wakker maakte. Ik zet dat kreng uit en probeer nog een uurtje door te slapen want we hebben pas om 8 uur afgesproken voor het ontbijt. 

Het ontbijt is bij deze reis niet inbegrepen en de hotels hebben dus blijkbaar niet eens een restaurant. Dat wordt dus de straat op en op zoek naar een restaurant waar ze ontbijt serveren. Na een minuut of 10 lopen stappen we een klein restauratie/bar in waar we bacon with eggs op brood halen. Met een bak slappe koffie, snel maar weer overschakelen op zwarte koffie hier. Vanaf 9 is onze chauffeur in de lobby om ons op gang te helpen deze 2 eerste vrije dagen in Sydney. Na een half uurtje vertrek ik met Dewa, Benno en Marcel richting de haven.

Ons eerste doel is de beroemde Opera House, ongeveer 2,5 km van ons hotel. Onderweg lopen we door de Royal Botanic Gardens. Nadat we voldoende foto’s hebben van de Opera House met de Harbour Bridge op de achtergrond lopen we door naar The Rocks aan Sydney Cove. Vervolgens gaan we lunchen. Omdat Dewa nog wat moet shoppen lopen we naar het centrum waar we Dewa achterlaten terwijl wij een terrasje opzoeken. Door wat communicatie stoornissen zien we Dewa pas eind van de middag terug. Wij lopen later nog naar de gezellige Cockle Bay en later via Millars Point, Walsh Bay en The Rocks weer terug naar het hotel. Alles bij elkaar een fikse wandeling en mijn voeten protesteren dan ook al flink. Na een verfrissende douche en nog 20 minuten extra wachten op Dewa lopen we om 10 voor 9 eerst nog de verkeerde kant op. Als we eindelijk bij de haven zijn blijken nagenoeg alle restaurants al te sluiten!

Met een beetje geluk (we hadden de hoop al opgegeven)  konden we toch nog terecht bij een Italiaan waar de steak die ik had ook nog eens heel lekker bleek. Na het eten lopen we de stad in op zoek naar een plekje voor een afzakkertje maar dat valt niet mee. Het zit hier vol met nachtclubs maar geen bars. Als we uiteindelijk een bar vinden blijk je legitimatie te moeten hebben om naar binnen te mogen en Benno had niets bij zich. Toen zijn we,maar naar het hotel teruggegaan en alleen Dewa is nog alleen het nachtleven in gegaan.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag