Bijna 24 uur vliegen

Mijn vlucht vertrok pas om half 1 in de middag, dus ik kon lekker rustig aan doen toen ik gisteren vertrok voor de lange reis naar Australie via Hong Kong (22 uur totaal). Omdat ik nog wel even moest stemmen vertrok ik wat eerder en het was op Almere Centraal ook nog wel zoeken naar het stembureau. Maar nadat dat ook gelukt was en ik een half uur later op Schiphol stond kon de reis echt beginnen.

Ik was erg vroeg op Schiphol zodat ik mijn zitplaats nog kon veranderen.  Ik was namelijk bij het raam geplaatst voor het eerste deel en ik zit graag bij het gangpad. Dit was geen probleem en na inchecken had ik nog 2 uur voordat het boarden begon. Dus een lekker broodje gehaald en wat rondgehangen. Tegen 12 uur mochten we boarden, de zitruimte was echt prima in dit Cathay Pacific vliegtuig en er bleken veel plekken niet bezet, dus kon ik lekker ruim zitten in de middenrij van 4 waarvan alleen de stoelen bij het gangpad bezet waren. Na een prima vlucht waarin ik zelfs af en toe een half uurtje geslapen heb waren ongeveer 11 uur later in Hong Kong om 10 voor 7 lokale tijd.

Omdat we eerst door de security checks heen moesten hebben we toch nog een flink stuk van het vliegveld gezien voordat we anderhalf uur later gingen boarden bij een terminal die vlak naast onze aankomst terminal lag. In dit vliegtuig staan de stoelen iets dichter bij elkaar maar nog steeds prima beenruimte. En belangrijker, ook hier heb ik weer 2 stoelen voor mezelf. Ik had tegen de reis nogal opgezien maar zo gaat het wel lekker. Iets voor 9 uur in de avond (lokale tijd) zijn we in Sydney en na alle bekende beslommeringen bij aankomst op een vliegveld en kennismaking met onze reisleider die tevens chauffeur is, zijn we om 11uur in het Macleay Apartments hotel. Kwart over 11 spreek ik met een paar reisgenoten af in de lobby en gaan we nog effe rondje lopen. Tegen 1 uur bed lig ik in bed.

Route van vandaag