Australie geboekt

Eigenlijk was ik al een tijd aan het kijken naar een reis naar het westen van de Verenigde Staten. Maar de reizen waar ik het meeste interesse in had pasten niet bij mij wat betreft de groepssamenstelling. De ene reis had allemaal boekingen van mensen onder de 30 en de andere allemaal 55+ (waarschijnlijk zelfs 65+). Dus na wat rondzwervingen kwam Australie in beeld. Heel lang getwijfeld vanwege de lengte, de lange vliegreis en vooral ook de hoge prijs. Maar van de week toch de knoop doorgehakt en vandaag de bevestiging binnengekregen. Het wordt dus een 30-daagse rondreis Australie met Djoser.

En ja, inderdaad, er staat 29-daagse rondreis op de Djoser website, maar voor de datum dat ik vertrek geldt dat de reis 30 dagen duurt. Pik ik toch mooi weer een dagje extra mee. Het is een waanzinnig mooie reis die begint in Sydney met het beroemde Opera House, Harbour Bridge en Darling Harbour. Vanuit Sydney gaan we daarna eerst naar de Blue Mountains en dan langs de kust via de hoofdstad Canberra en het goudstadje Beechworth door naar Melbourne waar veel te beleven valt, onder andere de dagelijkse ‘pinguïnparade’ op Philip Island en de vele parken en musea.

Langs de Great Ocean Road rijden we via Warrnambool en Robe door tot aan Adelaide waar we onder andere een lekker dagje strand kunnen pakken. Dit eerste deel van de reis is overigens al 2200km. Hierna rijden we richting het centrum van Australie de outback in waar we af en toe in een tentje zullen slapen. Via onder ander Wilpena en Marre rijden we naar Coober Pedy. Dit is een stadje waar vroeger opaal werd gedolven. Omdat het hier zo warm is speelt het grootste deel van het dagelijks leven zich hier ondergronds af. Wij zullen hier dan ook slapen in een uit de rotsen uitgehakt hotel.

Vanuit Coober Pedy rijden we via de Kings Canyon naar de beroemde Ayers Rock waar we vlakbij op een camping zullen overnachten en een hele dag hebben om onder andere de 10km wandeling rond de rots te doen en de prachtige zonsopkomst hier te bekijken. Daarna rijden we door naar Alice Springs, bekend van de TV serie The Flying Doctors. Dit tweede deel van de reis is overigens zo’n 2800km in de bus. Die bus laten we hier ook achter en we gaan verder met de trein The Ghan waarmee we helemaal door naar het noorden rijden. Daar bezoeken we Katherine, Kadaku National Park en Darwin. Vanuit Darwin vliegen we vervolgens naar Cairns waar we de laatste week doorbrengen met aan een kant Cape Tribulation National Park en aan de andere kant de Great Barrier Reef.

Australie