Terug naar huis

Helaas, het zit er weer op. Om 6 uur gaat de wekker, na het inpakken nog snel een ontbijtje en om 7 uur gaan we met de bus richting het vliegveld. Bij het vliegveld aangekomen lopen we nietsvermoedend de vertrekhal binnen, maar onze reisleider Rachid mag het gebouw niet in. Heel raar natuurlijk, maar hierdoor loopt wel het hele afscheid een beetje in de war want iedereen staat al bij de incheckbalie.

We vertrekken om 9.25 richting Casablanca waar we ongeveer 45 minuten later aankomen. We hebben daar een klein halfuurtje voordat we alweer mogen boarden bij de volgende vlucht waarvan het vertrek om 11:25 gepland staat. Als we echter in het vliegtuig zitten krijgen we te horen dat er wat vertraging is vanwege een “technische controle”. We zien mannen in gele hesjes driftig heen en weer lopen en buiten staat de piloot ook duidelijk met handgebaren aan te geven dat hij het ergens niet mee eens is. Niet echt bevordelijk voor onze gemoedsrust. Met een half uur vertraging vertrekken we dan toch richting Schiphol.

De vlucht verloopt verder zonder problemen en om 10 over 4 staan we op Schiphol. Daar nemen we al afscheid van onze reisgenoten nog voordat de koffers er zijn, naar mijn zin weer veel te rommelig. Helaas moeten we weer afscheid nemen terwijl ik het gezelschap van sommigen best nog wat langer gewenst had want het was erg gezellig… Om 5 uur zit ik weer in de trein naar Almere, terug naar de dagelijkse sleur… en alweer aan het denken aan volgende reizen.

Route van vandaag