Marrakech

We hebben vandaag een vrije dag in Marrakech en ik ga met een groepje van 10 de stad in. We gaan eerst naar de Majorelle Garden dat net buiten de oude stad ligt. In deze tuin staan voornamelijk heel erg veel cactussen. Het is echter wel een stuk kleiner dan we verwacht hadden en een kwartiertje laten staan we eigenlijk alweer buiten.

We gaan verder naar een moskee met een school, maar helaas staat die niet in mijn navigatie app op mijn telefoon (waarmee we wel moeiteloos de tuinen hadden gevonden). We komen tot dicht in de buurt en met de kaart en hulp van wat locals vinden we uiteindelijk de moskee/school waar we binnen een kijkje nemen. Daarna lopen we nog een tijdje door de souks en drinken wat op een (heel klein) dakterrasje waar de helft van het groepje heerlijk in de zon zit en de andere helft met jassen aan in de schaduw. We gaan nog een stuk de souks in en lopen tegen lunchtijd richting het centrale plein. Na want rondzoeken gaan we eten op een terrasje vlakbij waar we de dag ervoor ook gegeten hadden, en blijkbaar waren we niet de enige met die ingeving want terwijl wij daar zitten zien we nog 3 andere groepjes uit ons reisgezelschap aanschuiven op het terras.

Na de lunch gaan we nog wat rondwandelen op het plein en we splitsen op in een paar kleinere groepjes, mensen die nog willen shoppen in de souks en mensen die nog even rondkijken en dan naar het hotel gaan. We spreken af om 5 uur op het centrale plein, wie mee naar het hotel wil moet daar dan zijn, en anders op eigen gelegenheid terug. Ik ga mee shoppen want ik had nog ergens een leuk masker gezien, maar vind dat nog maar eens terug hier! Uiteindelijk vind ik wel een leuk masker, Iemkje en Nicole kopen beide na lang onderhandelen een tangine en verder worden er nog armbandjes gekocht door Patricia en theeglaasjes door Iemkje. Tegen 6 uur lopen we weer het plein op en door naar het hotel, de anderen zijn allang door.

Om 8 uur verzamelen we met het hele reisgezelschap (op 3 of 4 na die in het hotel blijven) om oud-en-nieuw te vieren in Italiaans restaurant Casanove waar wat feestelijkheden georganiseerd worden. Het eten en drinken is daar wel prijzig, maar dat is natuurlijk omdat ook de versieringen en het bandje betaald moeten worden. Het menu is speciaal geselecteerd, maar veel mensen uit mijn groep willen eigenlijk wel een pizza. Rachid regelt dat we van het menu af kunnen wijken en een pizza kunnen krijgen (uiteraard wel tegen hogere prijzen dan op de kaart staan vanwege de toeslag voor het feest). Ik hou me aan de steak die ik al besteld had en die was werkelijk perfect!

Ook de toetjes die we bestellen (onze tafel besteld 3 keer het toetjes-assortiment en dat welen we met 6, het is nogal veel) zijn heerlijk. Ondertussen deelt het personeel zakken met leuke feesthoedjes, ratelaars, toeters, etc uit. Om 12 uur wordt er afgeteld en geproost. Er wordt nog een beetje nagepraat en sommige gaan even buiten kijken (waar dus niets te beleven valt, vuurwerk wordt hier ook niet afgestoken). Tenslotte rekenen we allemaal af en tegen 1 uur zijn we terug in het hotel. Niet al te laat, want morgen moeten we om 6 uur opstaan en om 7 uur vertrekken richting het vliegveld en naar huis.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag