Mountain hike

Vandaag laten we Sydney alweer achter ons en vertrekken we naar de Blue Mountains. Omdat we al om 8 uur vertrekken slaan we het ontbijt maar over anders wordt het ‘s-morgens wel erg haasten.  Gelukkig heb ik voor dit soort gevallen een paar pakken Snelle Jelle meegenomen.

We maken onderweg in Sydney eerst nog een stop bij een universiteit die gebouwd is in de mooie Engelse stijl van Oxford en Yale. Daarna maken we nog een rondje door het Olympisch dorp dat heel erg ruim en praktisch is opgezet.  Gelukkig zijn Australiërs heel erg sportief dus wordt er ook nog steeds goed gebruik gemaakt van alle faciliteiten hier. We verlaten uiteindelijk Sydney en na een uurtje of 2 rijden stoppen we voor koffie en/of een laat ontbijt. Na de stop rijden we nog een stuk door naar een dorp waar sommige reisgenoten nog wat gaan eten (niet iedereen had die late lunch genomen).

Ik haal met een paar anderen wat te eten in de supermarkt voor later. We gaan namelijk een wandeling maken van ongeveer 6 kilometer en het is een zware want we moeten eerst een hoop trappen af, dan een stuk langs een rotswand op een klif en uiteindelijk weer een berg trappen omhoog. Er staat zo’n 3 tot 4 uur voor de zware wandeling (een paar reisgenoten doen de makkelijke korte zonder trappen), maar ik loop de hike met de voorste uit in iets meer dan 2 uur. Alleen op het laatste stuk de trappen op hield ik het niet meer en moest ik een paar keer stoppen.

Na de wandeling rijden we nog een stukje door voordat we inchecken bij het Blue Mountains YHA in Katoomba, een redelijke jeugdherberg.  We gaan vroeg eten (Chinees) omdat we de lunch toch min of meer hadden overgeslagen. Daarna neem ik met Jan, Nathalie en Benno nog een drankje in een Victoriaans hotel verderop in de straat dat oude glorie uitstraalt. Om 10 uur zijn we terug in het hotel waar ik nog een film kijk voordat ik ga slapen.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag