Vertrek naar Marokko

Een nieuwe reis begint en deze keer heb ik een middagvlucht. Ik kan dus nog lekker uitslapen, daarna nog even de laatste zaken van mijn checklist aflopen, nog wat eten tegen het middaguur en om 13:00 vertrek ik dan richting Schiphol. Een uurtje later kom ik daar aan en ik ben wat aan de vroege kant want het verzamelen was pas om kwart over 2. Ik zie inmiddels echter al wel een lange rij voor het inchecken en ik sluit daar maar aan.

Als ik halverwege ben komt de Fox dame langslopen, krijg ik mijn kofferlabels en geeft ze aan waar we verzamelen. Na me door de rij geworsteld te hebben ga ik kennis maken met mijn reisgenoten. Vrij snel loopt de rest ook binnen en gaan we naar de paspoortcontrole. Die is tegenwoordig ook geautomatiseerd en gaat daardoor lekker snel. Even pas in het apparaat, in de camera kijken en je mag door. Daarna gaan we in verschillende groepjes nog ergens shoppen of koffie drinken. Bij de gate valt op dat het vliegtuig er nog niet is. We gaan langs de scan en in de wachtruimte horen we dat het vliegtuig een half uur vertraging heeft. Uiteindelijk vertrekken we zo rond kwart over 5. Het is een relatief klein vliegtuig met 2 rijen van 3 en erg weinig beenruimte. Gelukkig is het maar een uurtje of 4 naar Casablanca. Ik heb wel geluk dat de middelste stoel in mijn rijtje leeg blijft.

We komen rond een uur of 8 lokale tijd in Casablanca aan en maken kennis met Rachid, onze reisleider. Het is nog een kleine 3 kwartier rijden naar Moroccon House Hotel. Ondertussen verteld Rachid het een en ander. Marokko heeft ongeveer 35 miljoen inwoners waarvan er 5 miljoen in Casablanca wonen (dat daarmee de grootste stad van het land is). 40% van de inwoners is onder de 25 jaar. Casablanca is het industriele centrum van het land. Bij het hotel aangekomen worden de sleutels uitgedeeld. Dat duurt deze eerste keer nogal lang omdat ook gelijk de fooienpot geind wordt. Het is een oud hotel met wel een beetje wat je verwacht in een Arabisch land, namelijk veel kleuren, veel kleine mozaiektegeltjes en hemelbedden. We krijgen nog een diner aangeboden en is het inmiddels half 10 (half 11 in Nederland). Daarna nog even snel een flesje water halen en rond een uur of half 12 ga ik mijn bed in.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag