Home » Japan (2013) » Tokio
Sep
20

Tokio

Ben geeft ons vandaag een rondleiding door Tokio waarbij we ons voornamelijk met de metro zullen verplaatsen. We beginnen om 9 uur en lopen naar het dichtsbijzijnde metro station. Daar legt Ben gelijk ook uit aan de mensen die morgen niet met de groep vertrekken hoe zijn op het vliegveld kunnen komen later (of eerder).

Wij gaan met de metro naar de wijk Asakusa waar we eerst foto’s maken van de wolkenkrabbers aan de andere kant van de rivier. Dan lopen we een stukje naar een straat met veel souvernirwinkels die eindigt in bij een tempel. Tempels hebben we inmiddels wel genoeg gezien maar we kunnen het niet later er toch een foto van te maken. We stappen weer in de metro en rijden naar Tochomae, een wijk met veel wolkenkrabbers waar we een gebouw ingaan en met de lift met hoge snelheid omhoog gaan naar de 45e verdieping waar we prachtige foto’s van de stad kunnen maken.

We stappen weer in de metro en rijden door naar Shibuya. Hier ligt het kruispunt dat je vaak ziet als je beelden op TV ziet van Japan, Ook in veel films komt het voor. Hett is een kruispunt waar voetgangers ook diagonaal mogen oversteken en als de voetgangerslichten op groen gaan is het dan ook een grote krioelende chaotische mensenmassa. Ik heb er een filmpje van gemaakt dat ik hier nog wel op mijn website zal zetten. Vlak naast dit kruispunt staat ook het standbeeld van de hond Hachiko, die volgens de legende elke dag met zijn baasje naar het station liep en hem elke middag weer op kwam halen. Toen die man op zijn werk overleed aan een hartaanval bleef de hond nog jaren elke middag op hem wachten bij het station. Er is ook een film van gemaakt met Richard Gere.

Na de lunch verzamelen we weer om half 3, maar we komen dan 1 man tekort. Gerard is nergens te bekennen. We wachten nog wat langer maar hij komt niet opdagen. Ben stuurt ons dan met de metro alvast naar de volgende bestemming, een winkelstraat waar alle dure merken te koop zijn. Hij blijft zelf nog een tijdje wachten en we spreken later met hem af. Toen we bij elkaar kwamen was Gerard nog steeds niet gesignaleerd dus gingen we zonder hem naar de Sumo wedstrijd waarvoor Ben vanmorgen vroeg de tickets gekocht had. We hebben gepland om daar vanaf 4 uur tot het einde (rond 6 uur) te gaan kijken. De wedstrijden waren al veel eerder begonnen. Philip en Petra houden het na 3 kwartier al voor gezien maar de rest blijft tot het einde zitten. Het is best leuk om eens mee te maken in zo’n grote arena met alle rituelen er omheen. Ik heb flink wat foto’s en een paar filmpjes gemaakt.

Hiermee was het dagprogramma afgelopen. Gerard is nog steeds niet gesignaleerd en Ben is er niet blij mee. Hij gaat terug naar het hotel en wij gaan met een kleinere groep nog wat eten, Met Ellen, Sjaak en Leon ga ik daarna nog op zoek naar een bar. We komen eerst in een wat louche buurt waar opvallend veel sexy geklede mooie vrouwen op straat staan in een louche maar lege bar waar we gelijk ook maar weer uitlopen. Een stukje richting ons hotel vinden we wel een gezellige bar in een kelder waar we nog wat drinken. Rond half 12 lopen we terug naar het hotel.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag

Comments are closed.